MENY

Barneuniversitetet 2018

Hvordan er det å være i et auditorium? Hva er egentlig en forelesning? Kan barn forstå hva en forsker snakker om? Universitetet i Stavanger og Forskningsdagene inviterer til spennende foredrag for skoleelever på universitetet.

Portretter av Ingvil Hellstrand og Knut Erik Teigen Giljarhus Forskningsdagene i stavangerregionen 2018 og de to UiS-forskerne Ingvil Hellstrand og Knut Erik Teigen Giljarhus ønsker 6. og 7. klasse-elever velkommen til Barneuniversitetet på UiS den 24. september.

Mandag 24. september 2018 inviteres elever i 6. og 7. klasse til Barneuniversitetet. Påmelding må skje senest 6. september og sendes til forskningsdagene@uis.no. Oppgi skole, klasse, antall elever og kontaktpersonens navn, e-post og telefonnummer.

Om å passe inn: kjønn, identitet og respekt for deg selv og andre

Hva er identitet, og hva har det med kjønn å gjøre? Hvilken rolle spiller familie og andre relasjoner? Og hvordan passer du inn i det hele? I dette foredraget gir førsteamanuensis i Nettverk for kjønnsforskning, Ingvil Hellstrand, noen eksempler på hvordan akkurat slike spørsmål er et helt forskningsfelt på UiS. 

Hvor: Arne Rettedals hus, UiS, Auditorium V–101
Når: Mandag 24. september kl. 11.15–12.00

Hvordan bygge fremtidens hus?

Hva er det som bruker mest strøm i et hus? Hvordan kan vi bygge hus for å spare strøm? Kan vi lage vår egen strøm med solceller på taket og vindmøller i hagen? Hvordan kan naturfag og matematikk hjelpe oss å forstå energisamspillet i et hus? Sammen med elevene skal førsteamanuensis Knut Erik Teigen Giljarhus se på et bestemt hus og prøve å redusere energibruken.

Hvor: Arne Rettedals hus, UiS, Auditorium V–101
Når: Mandag 24. september kl. 12.15–13.00