Ana Llopis Alvarez (UiS): Hjemme er der hvor hjertet er

Ana Llopis Alvarez er en spansk arkitekt som arbeider i Stavanger, og som nå tar en doktograd ved Institutt for sikkerhet, økonomi og planlegging ved UiS. Fra før har hun mastergrad i urban design og har deltatt på flere byutviklingsprosjekter med UiS og andre universiteter.

Det er slik at innvandrere har noe til felles, enten de flykter fra noe eller kommer hit for en jobb: De må bo et sted. Hvordan du bor er svært viktig for livskvaliteten din, og dette avhenger ikke bare av antall kvadratmeter du har til rådighet. Transportmuligheter, offentlige uteområder og nabomiljø er også viktige faktorer.

I sitt doktorgradsprosjekt gjør Ana Llopis Alvarez et dypdykk i innvandrerbefolkningen i bydelen Storhaug i Stavanger: Har de funnet livskvalitet i sitt nye nabolag i et fremmed land?