MENY

FOREDRAG: Hadde Arne Næss rett om miljøkrisen?

TORSDAG 19. SEPTEMBER KL. 16-17 PÅ MÅLIDETS HUS: Så å si alle i Norge som var våkne i forrige århundre vet hvem Arne Næss (1912-2009) var, og at han var opptatt av miljøet. Kom og hør UiS-professor Morten Tønnessen fortelle hva økofilosofien til Næss gikk ut på.

FOREDRAG: Hadde Arne Næss rett om miljøkrisen? Professor Morten Tønnessen gir deg alt du trenger å vite om Arne Næss og økofilosofi

Allerede tidlig på 1970-tallet kom Arne Næss med sin diagnose og prognose for miljøkrisen. Det er snart 50 år siden. Prognosen har i stor grad slått til - miljøkrisen har eskalert, ved å bli verre og verre, og slå ut på stadig nye områder. Er også diagnosen til Arne Næss riktig? I så fall bør vi se nærmere på hva Arne Næss mente forårsaker miljøkrisen - og hvordan den kan løses.

UiS-professor Morten Tønnessen er en av en håndfull økofilosofer i Norge, i tradisjonen etter Arne Næss - og møtte ham også ved flere anledninger.

Foredraget er en del av det faste månedlig arrangementet Kunnskaps_tørst, der folk kan komme og høre hva ansatte på UiS og i kunnskapsparken på Ullandhaug forsker på. Arrangementet finner normalt sted på campushotellet Validé, men er denne gangen flytte til Måltidets hus, 3. etg i foajeen 

Her finner du arrangementet på Facebook. Meld din interesse og hold deg oppdatert