MENY

Barnehagelærerstudier ved UiS

Universitetet i Stavanger tilbyr en rekke barnehagelærerstudier. Vi tilbyr både Bachelor-, Master- og Ph.d-utdanninger, i tillegg til en rekke videreutdanninger. Her finner du en oversikt.

 • Lekbasert læring for de eldste i barnehagen

  Dette kurset passer for deg som er utdannet barnehagelærer eller som har annen relevant bachelor-utdanning. Kurset bygger på et stort norsk forskningsprosjektet hvor barnehagelærere og forskere sammen har kommet fram til leker og aktiviteter som passer for de eldste i barnehagen, som en lekbasert forberedelse til skolestart. Les mer

 • Barnehagelærer - bachelor

  Liker du å samarbeide med barn og voksne? Ønsker du å lære om barns utvikling, lek og læring, og bidra til å gi barn en god oppvekst? Kunne du tenke deg en lederjobb? Da er barnehagelæreutdanningen ved Universitetet i Stavanger perfekt for deg! Les mer.

 • Barnehagelærer – bachelor, deltid over 4 år

  Vil du legge til rette for gode vilkår for lek og læring blant de yngste barna i samfunnet? Kan du tenke deg å være leder for andre voksne som arbeider i barnehagen? Ønsker du å kunne arbeide samtidig som du studerer? Da bør du velge deltidsløpet for barnehagelærerutdanningen ved UiS! Les mer.

 • Barnehagevitenskap master, deltid fire år

  Er du barnehagelærer? Har du lyst til å lære mer om flerkulturelle, språklige og estetiske perspektiver? Eller om ledelse og profesjonsperspektiver, naturfag og matematikk? Vil du lære om det som skjer av forskning og utvikling på barnehagefeltet? Søk master i barnehagevitenskap ved UiS! Les mer.

 • Ph.d.-studiet i utdanningsvitenskap

  Utdanningsvitenskap er et flerfaglig vitenskapsområde. Området er bredt sammensatt og rommer et spekter av pedagogikk og pedagogiske deldisipliner. I tillegg dekker det utdanningsforskning innenfor det samfunnsvitenskapelige området, bl.a. psykologi og sosiologi, og innenfor humaniora. Les mer.

 • Barnehagepedagogikk – påbyggingsstudium

  Barnehagepedagogikk er et påbyggingsstudium på 30 studiepoeng lagt over to semestre. Studiet er ment for pedagoger som ikke er barnehagelærere/førskolelærere, og som ønsker kompetanse for å få tilsetting som pedagogisk leder i barnehagen. Les mer.

 • Barns språkutvikling og språklæring i barnehagen

  Er du barnehagelærer og ønsker mer kompetanse om barns språkutvikling og språklæring? Da kan du ta videreutdanning ved Universitetet i Stavanger. Les mer.

 • Småbarnspedagogikk deltid 1 år

  Småbarnspedagogikk er et påbyggingsstudium på 30 studiepoeng lagt over to semestre. Studiet er ment for pedagoger som ikke er barnehagelærere/førskolelærere, og som ønsker kompetanse for å få tilsetting som pedagogisk leder i barnehagen. Les mer.

 • Veilederutdanning for praksislærere i barnehager

  Er du praksislærer for studenter i barnehagen? Da er deltidsstudiet ved Universitetet i Stavanger noe for deg! Dette er et deltidsstudium som består av faglige samlinger og selvstudium. Les mer.