MENY

Ressurser for barnehager

Barnehagemiljøene ved UiS har utviklet en rekke forskningsbaserte ressurser som kan benyttes i barnehagen. Disse er fritt tilgjengelige, og finnes i oversikten under.

 • Små barn i lek på gulvet. Foto: iStock

  Trivsel i småbarnsgruppen

  EU-prosjektet Toddlers' Wellbeing jobbet fram en rekke praktiske hjelpemidler for barnehageansatte som vil gi småbarn bedre muligheter for læring og trivsel. Her finner du ulike verktøy og lenker.

 • lekbasert

  Lekbasert Læring

  Lekbasert læring utvikler barns lyst til å lære, og hjelper deg å nå rammeplanens mål. Lekbasert læring er utviklet gjennom et samarbeid mellom barnehagelærer og forskere. Opplegget er forskningsbasert, og tilpasset norske forhold og tradisjoner. Les mer på lekbasert.no.

 • språkløyper

  Språkløyper

  Språkløyper er Nasjonal strategi for språk, lesing og skriving. På sprakloyper.no finner du gratis kompetanseutviklingspakker som barnehagen enkelt kan ta i bruk i eget utviklingsarbeid.  Kompetanseutviklingspakkene består av en rekke økter på 40–80 minutt med fagtekster, filmer, videoforelesinger, refleksjonsspørsmål og oppgaver til mellomarbeid. Arbeidet i barnehagen skal bidra til lokal lagbygging og til å hente fram den kunnskapen som alt finnes. Det arrangeres også oppstartssamlinger årlig. Les mer på Språkløyper.no.

   

 • lesesenteret logo

  Ressurser fra Lesesenteret

  Lesesenterets nettsider finner du nyttige, faglige og inspirerende ressurser for det viktige språkarbeidet som skjer i barnehagen.

 • læringsmiljøsenteret logo

  Ressurser fra Læringsmiljøsenteret

  Læringsmiljøsenterets nettsider vil du finne en rekke ressurser om temaene omsorg, lek og læring, mobbing, psykisk helse, mangfold og inkludering, barnehage-hjem-samarbeid og organisasjonsutvikling.