MENY

Nettverk for Pårørendeforskning på TOPPMØTE innen Psykisk helse

Petter Viksveen representerte Nettverk for Pårørendeforskning på TOPPMØTE innen psykisk helse som ble arrangert av Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse.

Nettverk for Pårørendeforskning på TOPPMØTE innen Psykisk helse Marthe Wang trio på Toppmøtet 2019. Foto: Petter Viksveen

Toppmøtet ble i år holdt i Oslo, 3.April, 2019. Temaet for møtet denne gang var “Bedre behandling og omsorg til mennesker med langvarige og alvorlige psykiske lidelser og evt. rusproblemer”. Toppmøtet er en arena der en problemstilling deles gjennom presentasjoner og dialog. Noen av spørsmålene som ble diskutert i år var for eksempel:  Hva er god omsorg og gode tilbud i hverdagen for mennesker med alvorlige og langvarige psykiske lidelser? Trengs det noen tilbud som ikke finnes i dag? Hva er de største hindrene for å gi god omsorg og behandling til mennesker med langvarige og alvorlige psykiske lidelser og evt. rusproblemer?

Det ble lagt opp til samtaler mellom deltakerne og essensen fra dialogen rundt bordene ble systematisert og videreformidlet til helsemyndighetene.

Anbefalingene fra toppmøtet er nå sendt til Anne Grethe Erlandsen som er Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

Teks av: Inger Johanne Bergerød