MENY

EDISON-prosjektet

EDISON prosjektet arbeider med å etablere det nye yrket “Data Scientist", som følge av utviklingen av datavitenskapsteknologier - også kalt dataintensive eller storskala ("Big Data") datateknologier.

Disse teknologiene endrer hvordan forskning gjennomføres, hvordan vitenskapelig ansatte tenker og hvordan forskningsdata brukes og deles. EDISON jobber sammen med de store Data Science aktører fra akademiske, forskningsmiljøer og industri, så vel som med det profesjonelle fellesskapet for å hjelpe dem til skikkelig opplæring og/eller formell sertifisering.

EDISON Data Science Rammeverk er en samling av dokumenter som definerer “Data Science” yrke. Fritt tilgjengelig, har disse dokumentene blitt utviklet for å veilede lærere og trenere, arbeidsgivere og ledere, og Data Scientister selv. Denne samlingen av dokumenter kollektivt bryter ned kompleksiteten av de ferdighetene og kompetanser nødvendig for å definere “Data Science” som profesjonell praksis.

Prosjektet er finansiert av EU-kommisjonen gjennom Horizon 2020-programmet, førsteamanuensis Tomasz Wiktorski leder prosjektet prosjekt ved Universitetet i Stavanger.

Illustrasjon med tall.