MENY

Lokale energimarkeder

Med avansert, integrert sluttbrukerteknologi kan privatpersoner øke økonomisk effektivitet og energieffektivitet ved å opptre som prosumenter – og fleksibelt både lage og bruke energi – i en sammenheng med lokale energimarkeder.

Forskerne skal i dette forskningsområdet jobbe med: 

 • Forskning på nye markedsdesign og deres effekter på prosumenter og tradisjonelle konsumenter.
   
 • Utvikle metodikk for lokalsamfunnenes prosumenter å danne lokale energimarkeder ved å utnytte den integrerte energiinfrastrukturen.
   
 • Utvikle modeller for hvordan markedsdynamikken blir påvirket av det lokale markedets størrelse, energiinformatikktjenesters tilgjengelighet og geografiske faktorer.
   
 • Prototyping og undersøkelse av effektene av en SESP (Smart Energy Service Provider), en enhet som har tilsyn med og bestyrer den lokale handelsarena, og er ansvarlig for rekruttering og integrering av ulike aktører.
   
 • Forskning om effekten på lokale energimarkeder på grunn av paradigmeskiftet fra energi som handelsvare til en orientering mot energitjenester.

 

 

En som bruker iPad.

Framtidens energikunde vil bli en såkalt prosument, en som kan produsere selv, lagre og forvalte egen energi – i tillegg til å forbruke energi.