MENY

Shoreline hanket inn fem kontrakter på en måned

Nå nærmer Ole-Erik Endrerud og Shoreline seg en vekstfase, skriver Sysla Grønn.

Etter vel ett år med Shoreline har gründer og daglig leder fått bekreftet at markedet vil ha simuleringsverktøyet de tilbyr til vindindustrien.

– Vi har fått en god del kontrakter etter sommeren. Plutselig hadde vi fem på hånden tidlig i august. Ting går veldig i bølgedaler, men vi føler vi har bygget en posisjon og en merkevare vi begynner å høste av, forteller Endrerud til Sysla Grønn. 

Endrerud sier det er for tidlig for dem å gå ut med navn på hvem som har kjøpt abonnement på verktøyet, men bekrefter at det største markedet deres for tiden er Storbritannia.

Tidligere har de jobbet på vindparken Dudgeon, som eies av Statoil og Statkraft, og Triton Knoll, hvor RWE Innogy og Statkraft er partnerne.

På vei ut av oppstartsfasen

Som doktorgradsstipendiat hadde ikke Endrerud all verdens kjennskap til forretningsdrift da han grunnla Shoreline. Men gjennom kursing og å prate med folk, mener han selv han har lært ganske mye.

– Vi fikk mange advarsler, som å ikke lansere produktet for tidlig. Det å ha tålmodighet har gått opp som et lys for meg.

Det å starte et selskap har også bydd på mange oppgaver utover å lage selve produktet.

– Det er også en administrativ og organisatorisk vei å gå fra idé og prototype til et fullverdig selskap. Og ikke minst arbeidet med å avruses fra offentlige midler og gå i markedet med produktet.

Nå mener gründeren at selskapet har kommet langt.

– En annen ting som har endret seg det siste året er at vi ikke lenger er en startup, men en profesjonell aktør. Det har vært fint.

Les saken i sin helhet på Sysla Grønn

Ole-Erik Endrerud

Endrerud kan smile. Shoreline hadde en omsetning på 1,3 millioner kroner i 2015 og nå har det løsnet litt kommersielt.