MENY

Avslutning for videreutdanningen i førskolepedagogikk

Barnehagelærerne i Agderprosjektet har nå fullført videreutdanningen i førskolepedagogikk. 8. juni var det høytidelig avslutning for alle deltakerne.

Fornøyde barnehagelærere og forskere i Agderprosjektet etter endt videreutdanning. Fornøyde barnehagelærere og forskere i Agderprosjektet etter endt videreutdanning.

Fornøyde forelesere og studenter var samlet i Kristiansand 8. juni for å markere avslutningen av videreutdanningen i Agderprosjektet. Universitetslektor Svanaug Lunde ledet avslutningssamlingen. Hun fikk god hjelp av musiker Sture Mønnich og dukken Super-Sigurd, som stod for sang- og dramainnslag. Samlingen markerte også neste fase i prosjektet.

Nytt førskoleopplegg klart for utprøving

Under avslutningen ble det delt ut diplom, men deltakerne fikk i tillegg med seg førskoleopplegget med lekbaserte aktiviteter som har blitt laget i løpet av videreutdanningen. Førskoleopplegget er utviklet av forskere ved Universitetet i Agder og Universitetet i Stavanger i samarbeid med barnehagelærerne.

Nå skal det nye førskoleopplegget for første gang prøves ut i sin helhet i barnehagene til de som har tatt videreutdanningen. Barnehagelærerne vil få veiledning fra forskere i prosjektet underveis, og de skal arbeide sammen i kollokviegrupper og veilede hverandre.

Gode tilbakemeldinger og motiverte deltakere

Videreutdanningen i førskolepedagogikk har fått veldig gode tilbakemeldinger, både i den anonyme evalueringen i etterkant og under selve avslutningssamlingen. Deltakerne sier at de allerede ser en forandring i hvordan de selv jobber; de ser enkeltbarna bedre, de er selv mer tilstede i det som skjer og er mer observante og legger bedre merke til hvordan barna i barnehagen ligger an i utviklingen.

Barnehagelærerne er nå klare for et spennende intervensjonsår i Agderprosjektet.

 

Les også

Universitetslektor Svanug Lunde viser frem heftet med førskoleopplegget som skal prøves ut det kommende barnehageåret.

Universitetslektor Svanug Lunde viser frem heftet med førskoleopplegget som skal prøves ut det kommende barnehageåret.