Arrangement-maraton for Handelshøgskolen ved UiS

Handelshøgskolen ved UiS arrangerer fagkonferanse, Alumni-konferanse og er medarrangør i KÅKÅnomics 2019 - økonomifestivalen i Stavanger fra 23 -26 oktober.

Onsdag 23. oktober

Omstilling, ulikhet og uro.
Uken innledes onsdag 23. oktober kl. 12:15 - 14:30 med  KÅKÅnomics fagseminar: Omstilling, ulikhet og uro. Fremragende samfunnsøkonomer vil blant annet i lys av klimatrusselen diskutere; Hvilke former for ulikhet tåler vi? Hva er egentlig rettferdighet? Seminaret er åpent for alle interesserte og finner sted på UiS i Arne Rettedals hus, auditorium V-101.

HHUiS Alumnikonferansen "Sammenheng"
Samme dag kl. 15.00 inviterer Handelshøgskolen ved UiS (HHUiS) tidligere studenter og ansatte til den første alumni-konferansen som både skal gi et tilbakeblikk på 50 år med økonomisk-adminstrativ utdanning i Stavanger samt faglige smakebiter, presentasjon av tidligere student og utdeling av Alumniprisen for 2019.

Utdeling av Kverulantkatedralens Økonomipris 2019
Utdelingen finner sted på festivalåpningen kl. 17:00 på KÅKÅ kverulantkatedralen og foretas av juryforkvinne Ingeborg Foldøy Solli, førsteamanuensis på HHUIS.

Green New Deal
Førsteamanuensis Torfinn Harding på HHUiS og NHH deltar i panelet som tar for seg behovet i verden for en Green New Deal.

Tilbake til samvirke?
Alternativ bedriftsorganisering i den moderne økonomien med blant annet professor Trond E. Olsen HHUiS og NHH.

What is Norway´s Energy Future?
Foredrag av Nick Butler. Vert rektor Klaus Mohn

Hvis det sosiale er viktigst - hvem vinner?
Hva står vi igjen med når robotene tar over? Hvis du vil at jobben din blir robotisert, må du satse på kreativc og sosial kompetanse, viser forskningen. Professor Marie Rege fra HHUIS er en av paneldeltagerne sammen med Iselin Nybø, forsknings- og høyere utdanningsminister.

Ola Kvaløy & The Rent Seekers
Dekan Ola Kvaløy med band spiller konsert på Sting Nere.

Utvalgte arrangmenter torsdag 24. oktober med HHUiS og UiS deltagelse.

KONFERANSEN: The Political Econoomy of Energy
Torsdag 24. oktober kl. 08.30 - 14.30 i Stavangeren. Velkommen til årets hovedkonferanse på KÅKÅnomics — om et høyst aktuelt tema! Konferansen inviterer til diskusjon om den politiske økonomien i energibransjen, grønn omstilling og de gule vestene, vind- og vannkraft, og framtiden til den norske oljebransjen i en tid med drastiske klimatiltak. Innledning ved rektor Klaus Mohn.

The role of migrants in the US economy
Sharmistha Bagchi-Sen fra University at Buffalo-State University of New York: presenterer sitt paper: "The role of migrants in the US economy: An analysis of demographic and economic patterns"  Fagseminaret er åpent for alle interesserte og finner sted kl. 12:15 - 13:15  på Handelshøgskolen ved UiS, Elise Ottesen-Jensens hus, rom EOJ-276,

Stjeler innvandrere jobbene våre?
Hva betyr innvandring for jobb og inntekt og for utviklingen av forskjeller i samfunnet. Deltager er blant annet førsteamanuensis Torfinn Harding fra HHUiS og NHH.

Er kvinnelige ledere best?
Professor Mari Rege fra HHUiS deltar på Mandagsmøtet - DN Podkast for  finne ut hvilke sjefer vis skal ønske oss - og hvilket kjønn de  helst bør ha.

Kvifor er det så få næringslivsfolk i politikken?
Frå 2009 til 2017 har prosentdelen stortingsrepresentantar med bakgrunn frå privat sektor gått ned frå 40 til 20 prosent, viser ei undersøking frå tankesmia Civita. Til gjengjeld aukar innslaget av stortingspolitikarar frå offentleg sektor og interesseorganisasjonar. Fra UiS deltar statsviter Svein Tuastad.

Det store skatteranet
Mens vanlige norske selskap og vanlige lønnstakere bidrar til felleskapet med betydelige skatter og avgifter hevder enkelte at de store selskapene ved hjelp av kreative tilpasninger slipper unna. Med blant annet professor i skatterett Benn Folkvord fra HHUiS.

Utvalgte arrangmenter Fredag 25. oktober med HHUiS og UiS deltagelse.

Diagnose: En ekstremt verdsiapende region? Økonomisk rapport 2019 for Stavanger-regionen.
Handelshøgskolen ved UiS i samarbeid med Næringsforeningen representerer økonomiks rapport 2019 for Rogaland. Fra HHUiS, dekan og professor Ola Kvaløy.

Er tida inne for karbonavgift nå?
Erlend Kristensen fra UIS og denne sammenheng MDG brenner for KAF og vil argumentere for hvorfor KAF bør innføres nå.

Utvalgte arrangmenter lørdag 26. oktober med HHUiS og UiS deltagelse.

Er kvinnelige ledere mer utsatt for kritikk?
Kvinnelige toppledere blir oftere bedt om å forlate jobben enn sine mannlige kolleger. Hvorfor er det slik? - Programleder professor og dekan Ola Kvaløy, HHUiS.

Hvordan kan havvind bli lønnsomt?
Stadig flere tar til orde for at vi må begrense utbyggingen av vindkraft på land og heller flytte den ut i havet. Men er vi klare for det, politisk og økonomisk? Rektor Klaus Mohn innleder til debatt.

Giganten - for stor for Norge, for liten for verden?
Presentasjon av forfatter ogjounalist Aage Borchegrevink sin uautoriserte historie om Statoil/Equnior. En av kommentatorene er rektor Klaus Mohn.

Hele programmet for KÅKÅnomics finnes på denne lenken: https://www.kåkånomics.no/kalender/