Stor økning i søkertall til Handelshøgskolen ved UiS!

I følge tall fra Samordna opptak er det i år hele 100 flere primærsøknader (søkere med studiet på 1. prioritet) til bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon, en økning på nesten 20%.

Handelshøgskolen ved UiS med studenter foran huset på plenen Handelshøgskolen ved UiS

Også bachelorprogrammet i rettsvitenskap, som i alle år har hatt gode søkertall, har også i år oppgang. Det er hele 3,2 primærsøkere per studieplass på økonomistudiet og 3,7 primærsøkere per studieplass på rettsvitenskap. Masterprogrammet i regnskap og revisjon har en økning på antall primærsøkere med 5,7% og forsterker slik posisjonen som et av de mest populære studiene ved UiS.

Gledelige tall

-Disse tallene er svært gledelige, sier dekan Ola Kvaløy. Dette tyder på at Handelshøgskolen befester sin posisjon som en attraktiv studieplass. Ikke minst økningen innenfor økonomi og administrasjon gleder siden det er brukt mye ressurser i samarbeid med representanter fra næringslivet for å kunne tilby et enda bedre studieprogram.

Stor økning i internasjonale søkere til masterprogrammene

Antall nasjonale søkere til det toårige masterprogrammet i økonomi og administrasjon (siviløkonomutdanningen) er stabilt, mens den internasjonale søkningen til programmet har økt med nesten 200% - fra 168 primærsøkere i 2019 til 500 internasjonale primærsøkere i 2020. Den nye masterprofilen Ledelse i en digital økonomi har også gode søkertall.

Totalt må vi si oss veldig godt fornøyde med årets søkertall og vi håper tallene er like gledelig når årets opptak blir endelig  klart i juli og studentene møter til studiestart i august. Vi gleder oss til å ta imot våre nye studenter til høsten, og ser frem til å  jobbe sammen dem i møtet med fremtidens arbeidsliv, avslutter Kvaløy.

Dekan Ola Kvaløy