MENY

Avduking av el-racingbil

Endelig er dagen som studentene på ION Racing UiS har ventet på her. De skal med stolthet vise frem fartsvindunderet de har jobbet med i hele år til alle interesserte.

På fredag inviterer ION Racing UiS til en offisiell avdukingsseremoni av The Mean Ekte Engineering Machine. Studentene har lagt ned enormt mange arbeidstimer og alle sine resterende krefter ned i å ferdigstille racing-bilen for at den skal opprettfylle kravene for deltagelse i konkurransen Formula Student, som er verdens største motorsportsarrangement og ingeniørkonkurranse for studenter. På avdukingen kommer studentene til å forklare hvordan de har gått frem når de har bygget bilen som er raskere enn en Tesla.

ION Racing UiS er en frivillig studentorganisasjon ved UiS, som består av om lag 50 studenter fra elektro- og maskingeniørstudiene. De har i hele år jobbet med å bygge den elektroniske racerbilen som veier 250 kilo uten fører, og som går fra 0-100 km/t på fire sekunder. Med mindre enn en måned igjen til konkurransen på Silverstone i England, blir dette en gylden anledning til å se kjøretøyet i aksjon.

 

Studentene på ION Racing UiS er endelig klare til å vise frem sitt lille, helelektriske fartsmonster.

Studentene på ION Racing UiS er endelig klare til å vise frem sitt lille, helelektriske fartsmonster. Foto: ION Racing UiS.