MENY

Foredrag med Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM)

Miniseminar for å styrke kunnskap og bevissthet om informasjonssikkerhet i samfunnet. Åpent for både studenter og ansatte!

I forbindelse med nasjonal sikkerhetsmåned skal Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) gjennomføre en rekke aktiviteter for å styrke kunnskap og bevissthet om informasjonssikkerhet i samfunnet. Ved UiS holdes det 8. oktober et miniseminar for både studenter og ansatte.
 

Miniseminaret er et to timers program bestående av 2 x 45 minutters foredrag:

Foredrag nr. 1 har målgruppen ansatte og studenter. Foredraget tar for seg den enkeltes ansvar knyttet til informasjonssikkerhet både som privatperson og som ansatt. Det blir brukt en rekke eksempler som dekker alt fra sosiale medier, nettfiske, dataangrep og digital spionasje.

Foredrag nr. 2 har målgruppen ansatte innen IT og studenter som f.eks. studerer informatikk, eller informasjonssikkerhet. Foredraget er noe mer teknologisk rettet og detaljert. Det tar for seg ulike teknologiske sårbarheter som vi ser blir utnyttet i dag og vi kommer med råd om hvordan disse kan lukkes. Foredraget kan selvsagt være åpent for andre studenter også, men vil som sagt være noe mer teknologisk detaljert.

Mer informasjon om foredragene