MENY

Forskningsdagene: Stadnamn langs Jærbanen

Professor Inge Særheim inviterer til en togtur langs Jæren, med anekdoter og historier om de ulike stedsnavn langs skinnegangen og Jærkysten.

– Stedsnavnene er viktige kulturminner og kulturhistoriske kilder som gir oss opplysninger om natur, samfunn, arbeidsliv og forestillinger i tildligere tider – og ikke minst – om språket vårt, forteller Inge Særheim, som er professor ved Universitetet i Stavanger.

Onsdag 21. september har du mulighet til å bli med på en helt spesiell togreise mellom Stavanger og Egersund. En egen togvogn er avsatt til Forskningsdagene og stedsnavnforsker Inge Særheim, som vil holde foredrag og fortelle smått og stort om stedsnavn, stasjonsnavn og kanskje også andre språklige finurligheter langt Jærbanen. 

Det er togavgang fra Stvanger 16:24, og det er selvfølgelig mulig å gå på og av etter eget ønske. Returen går fra Egersund kl 18:20, og blir du med hele veien tur/retur har du sjanse til å lære mye om stedsnavnene langs Jærbanen. 

Forsker i farta: Stadnamn på Jærbanen arrangeres i samarbeid med NSB, og det er helt gratis å ta toget på disse avgangene. Det er ingen påmelding, så det er bare å møte opp. 

Les mer om på UiS sine hjemmeside. 

Inge Særheim

Professor Inge Særheim holder foredrag på Jærbanen onsdag 21. september.