MENY

Fransk og finsk for fløyte og klaver

Fredag 29. april klokka 19:30 blir det konsert med Trine Knutsen og Jørgen Larsen på fløyte og klaver i Lille konsertsal, Bjergsted.

Fløytisten Trine Knutsen og pianisten Jørgen Larsen fra Trondheim gjester IMD med et variert repertoar. På programmet finner vi blant annet Charles Griffes «Poem», Oliver Messiaen «La Merle Noir», Kaija Saariaho «Laconisme de l'Aile» og Charles Widor «Suite for fløyte og klaver».

Trine Knutsen og Jørgen Larsen er kolleger ved NTNU Institutt for musikk.

Trine Knutsen trådte sine musikalske barnesko i Bærum. Hun studerte ved Norges musikkhøgskole, og gjennomførte senere en Konzertexamen ved Folkwang Hochschule Essen (Tyskland). Var fløytist i Bergen Filharmoniske orkester 1988-1996, flyttet så til Trondheim, og var daglig leder for TrondheimSolistene etpar år. Hun ble ansatt ved Musikkonservatoriet i Trondheim (nå Institutt for musikk) i 1999, og var fra 2009-2015 instituttleder. Trine Knutsen er aktiv i diverse styrer i musikklivet, både lokalt og nasjonalt. Hun spiller jevnlig i Trondheim Symfoniorkester, Trondheim Sinfonietta, Trondheim Jazzorkester, Trondheim Blåsekvintett m.fl, og er aktiv som solist og kammermusiker i ulike sammenhenger. 

Jørgen Larsen debuterte i Trondheim i 1975, og har siden 1980 vært ansatt som akkompagnatør og klaverlærer ved Musikkonservatoriet i Trondheim hvor han nå er professor i klaverfag. Jørgen Larsen har studert med Eva Knardahl, Robert Riefling, Albert Ferber (London) og Dominique Merlet (Paris). Han har gitt utallige solokonserter, hatt solistengasjementer med Oslofilharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, og mange solistoppdrag med Trondheim Symfoniorkester. Jørgen er dessuten en høyt skattet akkompagnatør, har spilt med en rekke profilerte musikere og sangere, og er fast orkesterpianist i TSO. 
Blant hans mange plateinnspillinger finner vi 3CDer innspilt i 2011 for det prisbelønte selskapet Lindberg Lyd, med komplette verker for klaver solo av Thomas Tellefsen.

Fløytisten Trine Knutsen og pianisten Jørgen Larsen.

Fløytisten Trine Knutsen og pianisten Jørgen Larsen.