MENY

Gjesteforelesning: «Exit Afghanistan»

Hva skjer når norske soldater trekker seg ut fra Afghanistan? Videojournalister fra NRK har fulgt situasjonen på nært hold. Tirsdag 5. februar holder NRK-journalist Olav Njaastad en åpen gjesteforelesning om dokumentarserien de laget.


I den nye serien «Exit Afghanistan» som skal sendes senere i vår, følger NRks videojournalister det som skjer når norske soldater trekker seg ut av Camp Meymach. De dokumenterer også utviklingen av sikkerhetsssituasjonen i Afghanistan en periode etter at de norske soldatene har trukket seg ut.

På gjesteforelesningen vil Njaastad blant annet vise flere videoklipp fra den nye serien.

Forelesningen arrangeres av Institutt for medie-, kultur- og samfunnsvitenskap. Den er gratis og åpen for alle interesserte.

Njaastad og teamet hans vakte for et par år siden oppsikt med sin første dokumentarserie om norsk militær tilstedeværelse i Afghanistan. Den seks epiosder lange dokumentaren "Norge i krig - oppdrag Afghanistan" ble vist i mai 2011.

Dette var første gang norske journalister fikk tilgang til å følge Forsvaret og norske soldaters arbeid for å skape sikkerhet i Faryabprovinsen.