MENY

Hvordan beskytter vi oss mot datakriminalitet?

Administrerende direktør i NorSIS (Norsk Senter for Informasjonssikring), Roger Johnsen, holder foredrag om "Hvordan berører data-kriminalitet og nett-krenkelser oss og hva bør vi gjøre for å beskytte oss". Foredraget er åpent for både studenter og ansatte ved UiS.

Om temaet

Internett er en selvfølgelig og viktig arena for oss alle. Vi holder kontakt med våre venner, handler reiser og varer, ser på TV og hører musikk, sjekker nyhetene, gjør jobben vår og studerer. Alt gjør vi på nett. Internasjonale studier viser at nettet bidrar til økt verdiskaping og bedre velferd. Men kriminelle har også oppdaget mulighetene internett gir.

Kriminalstatistikken viser at mens den vanlige kriminaliteten har blitt mindre, så øker datakriminali­teten. Hvert år utsettes flere ti-tusener mennesker i Norge for ID-tyveri, datingsvindel, informasjons­tyveri, data hærverk og krenkelser på nett.

Norske universiteter og høyteknologibedrifter utsettes i tillegg for svært avansert cyberspionasje. Hva kan du gjøre for å beskytte både deg selv, arbeidsplassen din og studiestedet ditt? Jeg skal prøve å informere om hva som skjer i det skjulte på nettet og gi noen råd om hva hver enkelt kan gjøre.