MENY

Hvordan påvirker globale forhold lokal religiøs praksis?

Mandag 28. september klokka 19:00 blir det arrangert bokbad i Folken i forbindelse med lansering av boken «Levende religion», redigert av Anne Kalvig og Anna Rebecca Solevåg.

Hør forfattere og redaktører i samtale med Aftenbladets journalist Harald Birkevold på Folken 28. september klokka 19.00. Bokbadet blir arrangert i forbindelse med lansering av boken «Levende religion», redigert av Anne Kalvig, førsteamanuensis i religionvitenskap ved Institutt for kultur- og språkvitenskap ved Universitetet i Stavanger og Anna Rebecca Solevåg, førsteamanuensis i Det nye testamentet ved Misjonshøgskolen i Stavanger. De er tilknyttet «Religion, kultur og globalisering», som er et UiS- og MHS-forskningssamarbeid.

Aktuelle trender
På hvilke måter kommer mangfoldet i religiøs praksis til uttrykk i Norge i dag – og hvordan kom slikt mangfold til uttrykk tidligere? Levende religion utforsker aktuelle trender innen religionsforskningen, som globalisering, religiøs praksis og hverdagsreligion gjennom å se på lokale, religiøse manifestasjoner.

Med Rogaland og særlig Stavanger-regionen som «sted», dekker artikkelforfatterne historiske hendelser og nåtidige trender, som viser hvordan religion og spiritualitet lever, reiser og er i stadig endring gjennom menneskers praksis og erfaring. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Les mer om boken her.

Førsteamanuensis Anne Kalvig har redigert boka «Levende religion».

Førsteamanuensis Anne Kalvig har redigert boka «Levende religion». Foto: Elisabeth Tønnessen.