MENY

Lansering av "Verdipedagogikk i barnehagen"

Boka "Verdipedagogikk i barnehagen" er en forskningsbasert bok skrevet av seks forfattere ansatt på UiS. Den blir lansert i biblioteket på Ullandhaug.

"Verdipedagogikk i barnehagen" er utgitt på Universitetsforlaget, og kom i salg tidligere denne måneden. Den bygger på prosjektet "Verdier i barnehagen". Det var et samarbeidsprosjekt i to kommuner og sju barnehager, der kommunikasjon av verdier mellom barn og voksne ble studert i to år. Til sammen foregikk forskningsprosjektet i fire år.

Boken belyser det komplekse arbeidet med verdier som pågår i hverdagens mange møter mellom voksne og barn, for eksempel i garderoben og leken. Videre viser den hvilke refleksjonsprosesser et slikt arbeid kan initiere hos personalet. Avslutningsvis trekker forfatterne opp samfunnsmessige perspektiver på barnehagens arbeid med verdier.

Hele seks forfattere tilknyttet barnehagelærerutdanningen ved UiS står bak boka: Eva Johansson, Kristin Fugelsnes, Elisabeth Ianke Mørkeseth, Monika Röthle, Berit Tofteland og Berit Zachrisen.


Lansering 14. oktober
Under lanseringen i biblioteket på Ullandhaug onsdag 14. oktober kl. 12 er det Eva Johansson som vil føre ordet, men samtlige forfattere planlegger å være til stede. Stein Erik Ohna vil kommentere boka. Han er professor i spesialpedagogikk på UiS.

Det blir servering av kaffe og te, og Universitetsforlaget stiller med kake for anledningen! SiS bok vil være til stede og selge boka.

Alle er hjertelig velkommen!

 

Forside: Verdipedagogikk i barnehagen