MENY

NATO – viktigere enn noen gang?

Norges Forsvarsforening og Atlanterhavskomitéen inviterer til åpent NATO-møte på UiS.

4. april 1949 undertegnet 12 land NATO-pakten i Det hvite hus i Washington. Norge var et av de 12 landene. Gjennom 65 år har NATO vært en bærebjelke i norsk sikkerhetspolitikk og med Jens Stoltenbergs kommende tiltredelse som generalsekretær, befestes NATOs betydning for Norge.

Før krisen i Ukraina raste debatten om NATOs relevans gitt tilbaketrekningen fra Afghanistan. Nå er det få som stiller spørsmål ved alliansens betydning. Vestlig samhold virker viktigere enn noen gang mot et Russland på fremmarsj under ledelse av Putin. Samtidig er NATO en allianse preget av at medlemmene har ulike interesser og svekkede forsvarsbudsjetter. 

Hvor står NATO i dag? Hvilken rolle har NATO i krisen i Ukraina? Kan NATO fortsatt være en tilstrekkelig sikkerhetsgaranti for Norge og de øvrige medlemslandene?

De inviterte er::

  • Nils Morten Udgaard, statsviter, statssekretær for utenrikssaker ved Statsministerens kontor (1984–86) og tidligere utenriksredaktør i Aftenposten
  • Professor Janne Haaland Matlary, Institutt for statsvitenskap, Universitetet i Oslo og professor II ved Forsvarets høgskole.

Møteleder:

  • Christian Bugge Hjorth, generalsekretær i Norges Forsvarsforening


Møtet er gratis og åpent for alle!

Spørsmål kan rettes til styreleder Georg Groven, Stavanger og omegn Forsvarsforening:
georg.groven@lyse.net / tlf. 915 34 821