MENY

Norges Bank 200-års jubileumsforedrag

Gjesteforedrag på Handelshøgskolen ved UiS med både sentralbanksjef Øystein Olsen og sjef for Oljefondet Yngve Slyngstad i anledning Norges Banks 200-års jubileum.

Velkommen til gjesteforelesning med både sentralbanksjef Øystein Olsen og sjef for Oljefondet Yngve Slyngstad, onsdag 18. mai kl 9:15-11:00

To sentrale aktører i norsk økonomi holder gjesteforelesning ved UiS onsdag 18. mai, når både sentralbanksjef og sjef for Statens Pensjonsfond - Utland (Oljefondet) besøker Stavanger.

Pengepolitikk før og nå 

Sentralbanksjef Øystein Olsen skal forelese om "Pengepolitikken før og nå", mens Yngve Slyngstads foredrag har fått tittelen "Oljefondet - sparing for fremtidige generasjoner".

Besøket til Stavanger fra sentralbankledelsen er et ledd i feiringen av Norges Bank 200-årsjubileum.

Forvalter Oljefondet

Norges Bank ble opprettet av Stortinget 14. juni 1816, og har som hovedoppgave å sikre økonomisk stabilitet i Norge ved hjelp av pengepolitiske virkemidler. I nyere tid har Norges Bank i tillegg fått oppgaven med å forvalte Oljefondet.

Oljefondet feirer i år 20-årsjubileum. I den forbindelse vil sentralbanksjefen åpne en ny utstilling ved Norsk Oljemuseum under besøket til Stavanger.

Tid og sted

Forelesningen finner sted på Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger og er en del av et samarbeid mellom Norges Bank, Oljemuseet, IRIS og HHUiS i anledning markeringen i Stavanger av Norges Banks 200-års jubileum.

Sentralbanksjef Øystein Olsen

Sentralbanksjef Øystein Olsen