MENY

Presentasjon av boka "Pil & pinnar"

"Pil & Pinnar" viser hvordan naturmaterialer kan brukes til å utvikle kreative evner. Forfatter Siril Ravndal Grude presenterer den i biblioteket på Ullandhaug.

"Pil & pinnar" er skrevet av Siril Ravndal Grude og Jofrid Bru Staurland. Førstnevnte driver Døsen Pilgard på Klepp. Der dyrker hun pil, og holder kurs for andre som er interessert i å skape ting med hendene og utvikle kreative evner. Virksomheten har fått mye oppmerksomhet, blant annet med innslag på Norge Rundt og NRK Rogaland.

I tillegg til å snakke om fletting av pil vil Grude også snakke om det å starte og drive en egen bedrift, med andre ord å være en gründer. Hun jobbet selv på Nettop her på UiS i flere år, før hun sa opp i 2011 for å starte for seg selv. Denne bokpresentasjonen er med andre ord like relevant for deg som er interessert i å starte egen bedrift som for deg som er kreativ og liker å bruke hendene.

Om "Pil & pinnar" sier forfatterne følgende:

Boka tek utgangspunkt i pil, pinnar og andre naturmaterial. Du vert vist framgangsmåten, trinn for trinn, til fleire enkle prosjekt som til dømes brødfat, såpekopp, englar, hjarte, kransar og klatrestativ. I tillegg inneheld boka større prosjekt for å visa deg at det meste er mogleg, som til dømes fletta tak på hagepaviljong, gjerde og skjermvegg. Me har og med nokre morosame og litt sprøe idear, som til dømes kjolar, solbriller og bikini!!!

I boka finn du og koselege historiar, gode ord, enkle matoppskrifter, mange flotte bilete og små tekstar med våre tankar om blant anna skaperglede og livsglede.

Målet med denne salige blandinga er å skapa ei unik bok som kan vera til inspirasjon på fleire plan og ei bok som du får lyst til å ta med deg i godstolen gong på gong!


Presentasjonen finner sted tirsdag 10. november kl. 12, i biblioteket på Ullandhaug. Grude vil vise fram ulike produkter som folk selv kan lage av pil, og det blir mulighet for å kjøpe boka. Det blir servering av kaffe og te.

Alle er hjertelig velkommen!

 

Bilde av