MENY

Presentasjon av "Norsk utanrikspolitikk etter 1814"

Roald Berg gav ut boka "Norsk utanrikspolitikk etter 1814" på Samlaget i fjor. Han presenterer den i biblioteket. Harald Maaland kommenterer boka.

"Norsk utanrikspolitikk etter 1814" kom ut på Det Norske Samlaget i fjor sommer. Boka gir en kortfattet introduksjon til norsk utenrikspolitikk fra 1814 fram til i dag. Den norske utenrikspolitiske tenkemåtens utvikling gjennom denne lange perioden er et hovedtema.

Berg viser at vestlig stormaktgaranti og skepsis til Russland har vært grunnlinjer gjennom det meste av perioden. Det er en tydelig kontinuitet i forholdet til andre stater gjennom de siste 200 år i norsk utenrikspolitikk.

Presentasjon 26. januar

Roald Berg vil først presentere boka og fortelle om arbeidet med den. Etter det vil Harald Maaland komme med sine kommentarer og tanker etter å ha lest boka. Til slutt åpnes det for spørsmål og innspill fra salen.

Roald Berg er professor ved Institutt for kultur- og språkvitenskap. Han har gjennom mange år skrevet en lang rekke bøker, artikler og bokkapitler om ulike emner. Hans interesser er bl. a. norsk utenrikshistorie, polarpolitikk, sikkerhetspolitikk og misjonens politiske historie.

Harald Maaland er tidligere utenriksjournalist i Stavanger Aftenblad, og en mye brukt kommentator i samme avis.

Det blir servering av kaffe og te.

Alle er hjertelig velkommen!

 

Forside: Norsk utanrikspolitikk etter 1814