MENY

Seminar om samfunnsansvar i leverandørkjeden

Universitetet i Stavanger og Initiativ for etisk handel (IEH) arrangerer et leverandørseminar om samfunnsansvar.

Vet du noe om hvordan tingene du selger eller bruker er produsert? Visste du at det ikke er ulovlig å selge produkter laget med barnearbeid i Norge? Vil du lære hva norske bedrifter gjør, og kan gjøre, for å sørge for at produktene ikke er produsert med alvorlige brudd på menneskerettighetene?

Initiativ for etisk handel (IEH) er eid av norsk næringsliv, fagbevegelse, arbeidsgiverorganisasjoner og sivilsamfunn. Vi har i 15 år jobbet for at varene vi omgir oss med skal være produsert uten brudd på menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter, uten å ødelegge miljø og uten bruk av korrupsjon. På dette seminaret presenterer vi hvordan man jobber med dette.

Program:

  • 17.30–17.40: Innledning og velkommen – Initiativ for etisk handel (IEH) og Universitetet i Stavanger (UiS)
  • 17.40–18.40: Hva betyr samfunnsansvar i leverandørkjeden og hvorfor er det viktig og hvordan jobber man med det? Aktsomhetsvurderinger i leverandørkjeden (due diligence)  Karoline Bakka Hjertø fra Initiativ for etisk handel (IEH)
  • 18.4019.00: Spørsmål og svar


Seminaret er gratis. Se invitasjon
Meld deg på seminaret. 
Påmeldingsfrist: 7. oktober 2015

Seminaret er et samarbeid mellom:
Universitetet i Stavanger, Initiativ for etisk handel, Studentorganisasjonen StOr, Nima  Norsk forbund for innkjøp og logistikk, Econa  interesse- og arbeidstakerorganisasjonen for siviløkonomer og masterutdannede innen økonomisk-administrative og Sola Rotary