MENY

Boklansering med Benedikt Jager

Benedikt Jager lanserer boka "Norsk litteratur bak muren". Sven Egil Omdal kommenterer boka.

Søndag 9. november er det 25 år siden Berlinmuren ble revet, og Øst-Tyskland opphørte å eksistere. I den anledning passer det bra at Benedikt Jager lanserer boka "Norsk litteratur bak muren ; Publikasjonshistorie og sensur fra DDR (1951-1990)". Han undersøker hvordan norsk litteratur ble mottatt Øst-Tyskland, og hvilke vurderinger som ble gjort av norske bøker. Slik gir boka et innsyn i sensursystemet og ideologien i den østtyske staten. Undersøkelsen bygger på hittil upublisert arkivmateriale fra det østtyske kulturdepartementet, de store østtyske forlagene og dels Stasiarkivene.

Benedikt Jager er førsteamanuensis ved Institutt for kultur- og språkvitenskap på UiS. Vi på Universitetsbiblioteket er glade for å annonsere at han vil lansere boka hos oss tirsdag 11. november kl. 11.30.

Sven Egil Omdal vil komme med sine kommentarer til boka. Han er journalist, og har hatt en rekke stillinger innen norsk media, blant annet som redaktør i Stavanger Aftenblad og Vårt Land. Han har også vært leder av Norsk Journalistlag. Han er kjent som en uredd kommentator og debattant, de siste årene særlig på Twitter.

Det blir servert kaffe og te. I tillegg spanderer Fagbokforlaget kake for å gjøre litt ekstra stas på lanseringen, så her kan en få både fet lunsj og ny faglig innsikt. SiS Bok vil være til stede og selge boka.

Alle er hjertelig velkommen!

Bilde av boka