MENY

Bokpresentasjon med Helge Ole Bergesen og Tom Hetland

Med utgangspunkt i Helge Ole Bergesens ferske bok "Farvel Machiavelli" blir det samtale mellom ham og Tom Hetland.

Verden er bedre enn sitt rykte
Utgangspunktet for Helge Ole Bergesens nye bok er Niccolo Machiavelli sin tese om at politisk makt er basert på frykt. Stater og politikere som ikke blir fryktet har ingen fremtid. Frykten opprettholdes gjennom vilkårlig maktbruk. Dette budskapet er gjentatt så ofte gjennom fem hundre år at det er blitt en selvforsterkende «sannhet».

Bergesen vil i  "Farvel Machiavelli" vise at Machiavelli tok feil. Verden har forandret seg til det bedre, særlig de siste 25 årene. Flere stater er demokratier, og har forpliktet seg til å følge menneskerettighetene. Det er færre kriger, og færre blir drept i krig. Verden er med andre ord bedre enn sitt rykte.

Samtale mellom forfatter og anmelder
Bokpresentasjonen i Universitetsbiblioteket onsdag 3. desember kl. 11.30 vil ha form av en samtale mellom Bergesen og Tom Hetland, som anmeldte boka i Stavanger Aftenblad. Det blir også åpnet for spørsmål og innlegg fra salen.


Helge Ole Bergesen er førsteamanuensis i statsvitenskap ved UiS, og har tidligere vært forskningsdirektør. Han har også 20 års erfaring som forsker i internasjonal politikk, og har vært statssekretær i Utdannings- og forskningsdepartementet.

Tom Hetland er tidligere sjefsredaktør i Stavanger Aftenblad. Han er nå kommentator i samme avis, og en erfaren debattant og debattleder. Det er ikke lenge siden han ledet oljedebatten i biblioteket, så dette blir et hyggelig gjensyn.
 

Det blir servert kaffe og te. SiS Bok vil være til stede og selge boka.

Alle er hjertelig velkommen!

Bilde av boka