MENY

Studentpresentasjoner i biblioteket

Studenter ved grunnskolelærerutdanningen presenterer korte filmer om det norske samfunnet i endring. Alle er hjertelig velkommen!

Samfunnsfagstudentene ved grunnskolelærerutdanningen har arbeidet med multimodale verk. De vil presentere korte filmer om Norge og samfunnet i endring.

Tema i filmene:

  • Digitalisering i skolen
  • Søndagsåpne butikker
  • Livet i Pedersgata
  • Færre tror på Gud
  • Flyktningers hverdag i Norge
  • Minnene om jøder i Stavanger
     

Gruppene vil presentere sine filmer, og faglærerne vil stille spørsmål og kommentere. Publikum i salen inviteres også til å stille spørsmål.

Det vil bli servert kake, kaffe og te. Dette er en åpen presentasjon, og alle er hjertelig velkommen!
 

Jødefamilien i Solheimveien
En av filmene som skal vises er laget av Cathrine Amdal og Elisabeth Nordin. De vil presentere en film om familien Joseff, som bodde i Solheimveien 3 på Storhaug i Stavanger. I dag er det plassert snublesteiner i asfalten utenfor huset, til minne om familien.

I 1942 ble den ene av de fire familiene som bodde her arrestert av politiet. Den jødiske familien ble deportert, og drept i konsentrasjonsleiren Auschwitz. I tiden før arrestasjonene ble begge døtrene i familien gravide, og de fødte hvert sitt barn i Stavanger og Haugesund. De to barna vokste opp med en stor hemmelighet i hver sin adoptivfamilie. I filmen forteller Evelyn Scheldrup, som fortsatt bor i Solheimveien 3, sin historie om familien Joseff.