Matematikk 2 (1.-7. trinn)

Det er gjennom en solid og reflektert forståelse for matematikken elevene skal lære, at læreren er i stand til å sette seg inn i elevenes læringsprosesser. På dette studiet vil du utvikle din matematikkdidaktiske kompetanse.

Ta en videreutdanning i matematikk ved UiS. Ta en videreutdanning i matematikk ved UiS. Foto: Elisabeth Tønnessen

Dette studiet er et samlingsbasert tilbud som bygger på erfaringer fra tidligere kurs og tilbud. Studiet vil inneholde 3 samlinger på 2 dager per semester ved Universitetet i Stavanger, og inkluderer mellomarbeid og kontakt mellom faglærer og studenter på its learning og adobe connect utenom. Du vil ta en avsluttende eksamen på slutten av studieløpet. Studiet passer for deg som er lærer med undervisningskompetanse i matematikk 1.-7.

Utvikler kompetanse
Målet med studiet er at du som lærer skal få utviklet din matematiske og matematikkdidaktiske kompetanse. På studiet vil du lære mer om tall og overgang til algebra, emner innen måling og geometri og didaktiske emner knyttet til dette. Kun gjennom en solid og reflektert forståelse for den matematikken elevene skal lære, vil læreren være i stand til å sette seg inn i elevenes læringsprosesser og utvikle din egen matematikkdidaktiske kompetanse. Se emneplan og litteraturliste for VMA103 og VMA104.