Steg i gradene med Executive MBA

Christian Lyse ønsket å ta et steg opp på karrierestigen, og bestemte seg for å ta en Executive Master of Business Administration som etter- og videreutdanning. Allerede før han var ferdig med graden fikk han mer ansvar, og gikk fra kundeansvarlig til salgssjef.

Christian Lyse Christian Lyse har jobbet med teknisk salg innenfor oljeservice-bransjen i flere år, og hadde fra før en bachelor i økonomi og administrasjon og fagbrev som prosessoperatør. Men hadde et ønske om å utvikle seg videre.

– Jeg ønsket lederansvar, men følte jeg manglet den faglige tyngden. Så da jeg leste om EMBA-studiet som tilbys av Handelshøgskolen på UiS, tenkte jeg at det var dette jeg trengte, forklarer Christian Lyse, salgssjef i Toolserv.

Arbeidsgiver så verdien

Lyse har vært ansatt hos Toolserv gjennom hele studiet, og er takknemlig for å ha en arbeidsgiver som ser verdien av å investere i sine ansatte gjennom kompetanseheving.

– Vi hadde en plan for dette løpet, og den har vi fulgt. Fordelen er at mens jeg har fullført trinnene i graden har jeg samtidig fått mer ansvar på arbeidsplassen. Jeg hadde nok ikke vært salgssjef i dag hvis jeg ikke hadde tatt denne videreutdanningen, sier han.

Hvorfor valgte du akkurat Universitetet i Stavanger?

– Det er jo praktisk å studere i sin egen by, og så vet jeg jo at UiS er et godt universitet. Jeg kjenner mange som har gått her og jeg har bare hørt om positive erfaringer. Det var vel i bunn og grunn ingen tvil om at UiS var det beste valget for meg.

Nye verktøy i personalarbeidet

Lyse er fornøyd med at han har fått mer kunnskap og verktøy innenfor endringsledelse og HR, ettersom han nå har personalansvar i jobben sin.

– Med den teorien jeg har fra studiet har jeg nå jeg verktøy til å takle enkelte arbeidssituasjoner bedre. I tillegg var det fint å få en oppfriskning i økonomifagene.

Har studiet vært inspirerende?

– Absolutt! Av mange grunner: kvaliteten på foreleserne og gjesteforeleserne er meget høy, og det er et veldig profesjonelt nivå på hele studiet. En annen ting er at du blir kjent med de andre studentene. Du bygger et nettverk og får venner, sier han.

Krevende – men verdt det

Selv om det til tider har vært utfordrende å studere ved siden av jobben, mener Lyse det er fullt mulig å få til – så lenger man prioriterer riktig. Han mener universitetet har funnet en bra balanse mellom forelesninger og arbeidsmengde, og er ikke redd for å oppfordre andre til å ta samme etter- og videreutdanning.

–  Jeg anbefaler studiet til alle som spør, fordi det er verdifullt å ha med seg. Jeg er ikke halvveis i arbeidskarrieren engang, og tenker det er topp å ha flere grunnleggende elementer i bunn som vil gjøre det enklere å utvikle seg over tid, avslutter Lyse.

Du vil kanskje også lese

Alt du trenger å vite om Executive Master in Business Administration

Hvordan finansiere etter- og videreutdanning

Tenker mer strategisk etter fullført EMBA

– En enorm berikelse å ta Executive MBA

Hva skal du med studiepoeng når du allerede har en jobb?