I sommer jobber Aasmund med telekommunikasjon

Min sommerjobb: - Det jeg liker best med jobben er at jeg får lære mye nytt og får et godt innblikk i hvordan telekommunikasjon er bygget opp, sier Aasmund.

Published Endret
Mann med svart t-skjorte som holder en kaffekopp. Foto.
Mann som sitter og jobber foran tre PC-skjermer. Foto.
Fotballbane sett ovenfra med fjord og fjell i bakgrunnen. Foto

Hei Aasmund, hva gjør du i sommer?

I sommer jobber jeg som “Operations Technician” for Tampnet. Dette er en bedrift som leverer kommunikasjonstjenester til Nordsjøen, som bl.a. 4G og fiber.

Hvordan fikk du sommerjobben?

Jeg fikk jobben ved å legge inn en søknad når jeg så stillingsannonsen. Deretter tok jeg selv kontakt med Tampnet på IKT-dagen som LED og ISI arrangerer. Etter dette ble det en intervjuprosess som ledet til jobben.

Hvordan er arbeidsdagen din?

Arbeidsdagen min varer i 8 timer og er en kontorjobb. I hovedsak går jobben ut på å monitorere og overvåke nettverket til Tampnet. Dette betyr å følge opp feil, alarmer og kundehenvendelser. Inkludert i dette er det selvsagt et høyt inntak av kaffe.

Hva liker du best med sommerjobben din?

Det jeg liker best med jobben, er at jeg får lære mye nytt og får et godt innblikk i hvordan telekommunikasjon er bygget opp. Jeg synes det kjekkeste er å lære om fiber og hvordan dette fungerer. Selvsagt er utsikten fra kontoret heller ikke noe å klage på!

Får du nytte av studieprogrammet ditt i jobben?

Ja, jeg har hovedsakelig fått bruk for signalbehandlingsdelen av studiet og grunnleggende avlesing av grafer. Det som har kommet nyttig med, er bl.a. kunnskap om ulike frekvenser og hvordan egenskapene forandrer seg ved endring av frekvens.

Blir det litt ferie på deg i sommer, da?

Hvis ikke flystreiken blir for langvarig, så skal jeg en uke til Mallorca og ser veldig fram til det!

Hva er drømmejobben din etter endt utdanning?

For meg så er drømmejobben å bli astronaut, men litt mer jordnært så er det å jobbe med utvikling av innebyggede systemer. Både med å designe de fysiske kretsene, men også programmeringssiden av dette fagfeltet.

Du er kanskje interessert i:

Min sommerjobb

Hva jobber studentene våre med i sommer?