Hopp til hovedinnhold

Nye tolluniformer og spennende praksis

Det var stor begeistring blant studentene på toll, vareførsel og grensekontroll som fikk utlevert uniformer denne uken. Om bare noen få uker skal studentene ut i første praksisperiode.

Publisert: Endret:
Tollstudenter får uniformer
Frida, Marianne og Linn er klar for seks ukers praksis på flyplass, havn og grense.

Det populære bachelorstudiet i toll, vareførsel og grensekontroll startet høsten 2021. Her får studentene en unik kombinasjon av teori og praksis, og i løpet av den treårige bacheloren skal studentene ha 6 måneder praksis på ulike tollsteder. Praksisperioden er fordelt på andre og femte semester.  

Før praksisperioden starter må uniformen på plass. Studentene tok derfor turen til Tolletaten sine lokaler i Risavika mandag og torsdag denne uken. Her fikk de blant annet utdelt caps, allværsjakke, sko, belte, t-skjorte, hansker og bukse.  

Tollstudenter får uniformer
Skikkelig unboxing-stemning i Risavika. Linn pakker ut caps og luer.

Nå skal vi ut å jobbe!

En av studentene som fikk utdelt uniform, og som gleder seg til første praksisperiode, er Linn Merethe Berntsen:   

– Jeg synes dette var kult. Nå fikk jeg en ekte følelse av at nå er det «for real». Nå skal vi ut å jobbe, det blir moro, sier hun.   

Tollstudenter får uniformer

Praksisperioden starter 28. februar. Linn skal først til Gardemoen, deretter til havna i Oslo, før turen går videre til Svinesund. Studentene har en spennende tid foran seg, og vi ønsker dem lykke til!  Tekst og foto: Cathrine Ommundsen

Video: Siri Pedersen


  

Marianne, Frida og Linn er klar for praksis!