Bli med: Hvordan kan UiS bli et grønnere universitet?

I høst kan du samarbeide med internasjonale studenter om å finne løsninger for en mer bærekraftig campus.

Publisert: Endret:

Universitetscampus med informasjonsskilt, gressplen, trær og vei. Bygning i bakgrunnen.
Vil du bli med og utvikle ideer for hvordan campus kan bli grønnere?

Første uken i oktober arrangerer UiS og University en tre dagers utfordring for studenter fra UiS og samarbeidende universiteter i Europa.

Studenter fra alle studieretninger er velkomne til et tverrfaglig samarbeid, hvor man jobber i grupper under tett veiledning av lærekrefter fra UiS. De bruker en metode kalt Utfordringsbasert læring, der studentene blir involverte i både å definere oppgaven og utvikle løsninger på den. Gruppene presenterer til slutt sine løsninger for universitetet!

Europeisk universitet

Studentutfordringen er en del av tilbudet på UiS’ europeiske universitet, ECIU University.

I vår deltok studenter på en annen ECIU-utfordring om klimanøytrale campuser i Europa, ledet av Hamburgs teknologiske universitet. Alle studentene skrev masteroppgave om temaet, og UiS-studenten skrev spesifikt om transportsituasjonen til og fra campus Ullandhaug.

Hva kan studentene gjøre?

Nå følger UiS opp med en ny utfordring. Innovasjonsavdelingen ved UiS inviterer studenter fra hele ECIU-nettverket til å komme sammen og finne ut hva studenter selv kan gjøre for å bidra til utviklingen av en grønnere campus.

En tre dagers workshop vil bli holdt fra tirsdag 4. til torsdag 6. oktober, altså tre hele dager.

Studenter lærer vanligvis om bærekraft og grønn omstilling i teorien; nå er det på tide å praktisere det i det virkelige liv! På denne måten inkluderer vi studenter i den grønne omstillingen hånd i hånd med forskere og ansatte.

Interessert? Les mer og meld deg på via ECIU Universitys nettsider

Ønsker du å være med på en utfordring som handler om noe annet? Sjekk ut alle utfordringer som tilbys akkurat nå på ECIUs nettsider.

Grønn omstilling på UiS

Grønn omstilling er en sentral satsing i Universitetet i Stavangers strategi mot 2030. Som en del av denne strategien vil UiS arbeide for bærekraftig campusutvikling. Tilbudet fra ECIU University inngår i dette arbeidet, og utfordringen vil foregå under Grønn uke 2022.