Hopp til hovedinnhold

Løs utfordringer sammen med studenter fra andre land!

Kjære student! For femte semester på rad inviterer vi deg til å delta på lærerike utfordringer og mikrokurs over hele Europa.

Publisert: Endret:

Gjennom vårt europeiske universitetssamarbeid University kan UiS tilby våre studenter å delta på utfordringer. Det innebærer at du får:

 • Oppleve læring gjennom praktisk arbeid
 • Internasjonal erfaring med mulighet for å reise
 • Utvikle egne ideer i et kreativt miljø
 • Bidra til bærekraftig omstilling i samfunnet
 • Kontakter i arbeidslivet som kan være nyttige for karrieren

Nå i høst står mulighetene i kø på 12 universiteter over hele Europa.

Sjekk utfordringene som er åpne akkurat nå!

Tre studenter forteller om sine erfaringer med utfordringsbasert læring som ECIU University-studenter høsten 2021.

Utfordringer er at vi setter sammen team for å løse konkrete problemer, ved hjelp av en ny og praktisk metode for utfordringsbasert læring (CBL). Mer enn to hundre studenter fra UiS og 12 andre universiteter har allerede deltatt i utfordringene fra ECIU. Deltakerne forteller at de setter pris på det mangfoldet av ferdigheter som de har oppnådd, muligheten til å bygge sosiale og faglige nettverk i et internasjonalt miljø, og den praktiske siden av læringen.

Bli kjent med deltakernes førstehåndsopplevelse.

Samarbeidspartnere bidrar med utfordringer

Samarbeidspartnere fra næringslivet og offentlig sektor bidrar med problemene i utfordringene. Alle utfordringene skal bidra til FNs bærekraftsmål. Det kan for eksempel dreie seg om byutvikling, energibruk, nye forretningsmodeller som kan redusere utslipp eller lignende. De fleste studieretninger gir aktuell bakgrunn for å bli med.

Mikrokurs

Mikrokurs støtter studentene og hjelper dem med å fylle kunnskapshullene, ved å utvide kunnskapen om for eksempel strategisk planlegging eller bærekraftig utvikling. En del av mikrokursene bidrar også til å fremme entreprenørskap, interkulturell kommunikasjon, fremmedspråk og andre ferdigheter.

Utforsk utfordringene og mikrokursene som ECIU tilbyr i 2022.

Hvorfor bør du delta?

 • Opplev den praktiske siden av læringen. Å jobbe med ECIU-utfordringen ligner på opplevelsen du får i en virkelig jobb: å jobbe i team, bruke innovative modeller og håndtere konkrete problemer. I løpet av prosessen utveksler deltakerne metoder og ideer, utvikler problemløsning, teamarbeid, kommunikasjonsferdigheter og får selvfølgelig praktisert det engelske språket.
 • Utvid nettverket. Under utfordringene samarbeider studentene med andre studenter, lærere, eksperter, representanter fra næringslivet og offentlige organisasjoner. Alle deltakerne kommer fra ulike bakgrunner og kompetanseområder, dermed er det en unik mulighet til å utvikle et kontaktnettverk. Erfaringen kan til og med føre til et konkret jobbtilbud – hvem vet?
 • Få frihet til å utvikle ideene dine. Utfordringsbasert læring (CBL) er ukonvensjonelt: det finnes ingen etablerte løsninger på et problem. Teamene engasjerer seg i problemet, undersøker situasjonen og utvikler sin egen løsning ved hjelp av en teamfasilitator.
 • Jobb i et internasjonalt miljø. Utfordringene fra ECIU er internasjonale: problemet kan for eksempel komme fra Hamburg kommune i Tyskland, men studenter og eksperter samles fra hele EU for å jobbe sammen. ECIU University er tross alt utviklet av 12 innovative universiteter i Europa.
 • Bli kjent med Europa. Selv om de fleste utfordringene er nettbaserte, kan enkelte av dem ha muligheter for mobilitet. Det gir studentene anledning til å reise utenlands, gjennomføre idédugnader, skape og eksperimentere mens de er fysisk til stede. Muligheten for å reise er inkludert i beskrivelsen av utfordringen.
 • Utdyp kunnskapen. Utfordringer som tema er kanskje nytt for deg? Ikke noe problem: lær sammen med et team og delta i ECIUs mikrokurs. Da kan du tette igjen kunnskapshullene innenfor ulike faglige tema.
 • Få godkjenning og utvikle ideene videre. Når du har fullført utfordringen, mottar du et deltakerbevis. Du får kanskje mulighet til å utvikle de foreslåtte løsningene videre, noe som kan føre til nye tjenester, produkter, forskningsspørsmål eller oppstartsbedrifter og spinoff-selskaper.
 • Ha reell påvirkning. Å jobbe med en utfordring innebærer til syvende og sist at du bidrar til en samfunnsendring. ECIU Universitys utfordringer kommer fra bedrifter og samarbeidspartnere i offentlig sektor og inkluderer problemer som lokalsamfunn og organisasjoner står overfor for øyeblikket.

Hvordan fungerer det?

 1. Sjekk hvilke utfordringer som er tilgjengelige i utfordringsplattformen (denne oppdateres jevnlig). Utfordringene kan variere i lengde, fra todagers utfordringer til en som varer hele semesteret.
 2. Registrer deg i utfordringsplattformen og søk på utfordringene du synes er interessante eller relevante.
 3. Studenter fra medlemsuniversiteter i ECIU kan søke. Her er informasjon om generelle krav til å bli med, og viktige spørsmål og svar.
 4. Når søknaden er godkjent, kan du bli med i et team som inkluderer andre studenter og en fasilitator, en såkalt «teamcher» (lærer som både leder og deltar i læringsprosessen).
 5. Du får samarbeide med leverandøren av utfordringen, engasjere deg i og utforske utfordringen ved hjelp av den utfordringsbaserte læringsformen, før du til slutt foreslår en løsning.
 6. Bli med på mikrokursene som bidrar til å gi deg mer kunnskap eller ferdigheter.
 7. Motta et deltakerbevis og et vedlegg om utfordringen som går nærmere inn på det arbeidet som er utført.
 8. Grip sjansen til å videreutvikle de foreslåtte løsningene sammen med teamet ditt.

Har du spørsmål? Skriv til oss på challenges@eciu.org

Finn ut mer og søk om å få delta i utfordringene og mikrokursene.

ECIU (European Consortium of Innovative Universities) er et europeisk universitetsnettverk, hvor Universitetet i Stavanger er det eneste norske medlemmet. For å få tilgang til de unike utfordringene som tilbys gjennom ECIU University, må du være student på et ECIU-universitet. Les mer om ECIU på UiS.