Sikkerhetsmåneden oktober 2022

Oktober er kjent som nasjonal sikkerhetsmåned. En viktig del av sikkerhetsmåneden er å tilby sikkerhetsråd og tips til å håndtere en stadig mer kompleks trusselsituasjon mot informasjon som vi ønsker å beskytte. Dette er kunnskap som er nyttig for deg både som privatperson og som student ved UiS.

Published Endret

Tema for årets sikkerhetsmåned er løsepengeangrep og ulike former for sosial manipulering. Løsepengeangrep og digital utpressing har i de siste årene utviklet seg til å bli den mest betydelige cyber- og informasjonssikkerhetstrusselen i verden. Det er mange eksempler på at både statlige aktører og kriminelle grupper har lykkes med denne typen angrep.

Program for sikkerhetsmåneden 2022

Uke 40: Her tilbyr vi et live webinar med tittelen «Målrettet sosial manipulering – en angripers perspektiv».

Hvordan utfører en sofistikert angriper målrettet sosial manipulasjon mot ansatte? Gjennomgang av effektiv informasjonsinnsamling (OSINT), hvordan denne informasjon benyttes til å bygge tillit mellom angriper og mål. Historier og eksempler på målrettet sosial manipulasjon fra faktiske oppdrag!

Foredragsholder: Melvin Langvik, Senior Security Consultant i TrustedSec.

Tidspunkt: Torsdag 6. okt. kl. 12.30 - 13.30

Påmelding: Ingen - 300 plasser

Lenke til webinar:
https://trustedsec.zoom.us/j/84068105396?pwd=WjVQeEhiODIrcnU1VjBJWlBTeG0zdz09&from=addon

Uke 42: Her stiller Informasjonssikkerhetsteamet med stand i AR-bygget tirsdag, onsdag og torsdag. Det blir mulighet for å stille spørsmål, teste sin kunnskap og få innblikk i anbefalte verktøy for innsamling, bearbeiding og lagring av data ved UiS.

Uke 43: I den siste uken av sikkerhetsmåneden tilbyr vi et live webinar med tittelen «Passordhelvete,- hvordan løse det på magisk vis!».

Hva er egentlig et passord, hvor mange passord har vi, hvordan hackes passord og hvordan kan vi på en enkel, sikker og magisk måte ivareta sikre og gode passord, en gang for alle?

Foredragsholder: Rune Carlsen, CISO i KLP

Tidspunkt: Tirsdag 25. okt. kl. 12.00 – 13.00.

Påmelding: Ingen - 300 plasser

Lenke til webinar:
https://us06web.zoom.us/j/86418503960?pwd=TUF6dGV4ZWdibXVqcFZCY0xaRGwrZz09