Det gåtefulle asketreet

Søndag 6. november 2022 kl. 13:00-13:30,
Arkeologisk museum,
Auditoriet Tinghaug.

Bli med på en “reise” til en spennende verden når Marianne Stenerud og Gunnhild Seim tar deg med under fortellerstunden “Det gåtefulle asketreet” i auditoriet "Tinghaug" på Arkeologisk museum.

Published Sist oppdatert
Fortellerstund med Marianne Stenerud og Gunhild Seim
Musiker og komponist Gunhild Seim (t.v.) og fortellerkunster Marianne Stenerud (t.h.)

Musiker og komponist Gunhild Seim og fortellerkunster Marianne Stenerud har en stor fascinasjon og nysgjerrighet for trær og skog. Forestillingen “Det Gåtefulle Asketreet” er en forestilling om fantasiens, mytenes og virkelighetens asketre, om kjærlighet til naturen, funderinger om hvordan verden henger sammen, og om menneskers lengsel etter sannhet.  

Om du legger øret inntil en trestamme, kan du kanskje høre vannet suse oppover. Om du bryter av en grein, kan du kanskje høre treet skrike. Om du går så stille du kan i skogen, kan du kanskje bruke føttene som ører og lytte til hva som skjer under bakken. Kanskje kan du høre røttene til treet vokse?

Det gåtefulle asketreet

Forestillingen er beregnet på barn fra 7 år og oppover.  

Marianne har skrevet manus med inspirasjon fra forskning og annen litteratur om trær, gammelskog og urskog, norrøne myter og fantasifulle fortellinger fra virkeligheten. Dette samles i en fortelling om det største asketre som noen gang har eksistert; Verdenstreet Yggdrasil, samt beretninger om asketreet fra virkelighetens skoger. 

Musikken, komponert av Gunhild er inspirert av botaniske mønstre. Hun har for eksempel brukt linjene til de fjærformete askebladene til å forme rytmer og melodier. Hun lager også rytmiske mønstre basert på versemål fra Håvamål. Musikken fremføres av henne selv på trompet og andre akustiske instrumenter, stemme og liveelektronikk. 

Velkommen Kl. 13:00, den 6. november i auditoriet "Tinghaug" på Arkeologisk museum.

Forestillingens varighet: 30 min. 

Vanlig inngangsbillett - kjøp her!