Forskningspub: Monstre før, nå og i fremtiden.

Tirsdag 17. januar 2023 kl. 18:30-20:00,
Arkeologisk Museum,
Kafe Ask og Embla.

Arkeologisk Museum inviterer til årets første forskningspub med monstertema!

Published Sist oppdatert
monsterbilde, forskningspub

Vi ønsker velkommen til spenstige samtaler som setter monstre i sentrum: "Monstre før, nå og i fremtiden". I panelet sitter førsteamanuensis ved Arkeologisk Museum, UiS, Astrid Johanne Nyland, som blant annet forsker på menneskers liv og relasjoner i eldre og yngre steinalder - og for øyeblikket leder hun et fireårig forskningsprosjekt om storeggatsunamien (6150 BC).

Den andre paneldeltakeren er filmregissør og manusforfatter Arild Østin Ommundsen som debuterte med spillefilmen Mongoland i 2001 og som har laget mange flere spillefilmer siden den gang, blant annet "Now it's dark" og "Tottori! Sommeren vi var alene". 7. januar er det premiere for hans nye serie "Evy og alltid" på NRK1 - men den 17. januar kommer han til oss for å snakke om det som satt fart på filminteressen hans da han var yngre: monsterfilmer!

Ingvil Førland Hellstrand er den tredje paneldeltageren. Hun er førsteamanuensis ved det helsevitenskapelige fakultet, avdeling for omsorg og etikk. Hun er kjønnsforsker, og en av hennes forskningsinteresser er blant annet science fiction som metode, velferdsteknologier og posthumanistisk etikk. Hun er fascinert av roboter og arrangerte i 2020 en monsterkonferanse som trakk deltagere fra hele verden.

Samtalen ledes av journalist og programleder Guttorm Andreasen, som også er DJ og spiller litt taffelmusikk før og etter samtalen. Kafé Ask og Embla holder åpent, med alle rettigheter. Dørene åpner klokken 18.00 og baren holder åpen til klokken 21. Gratis inngang! Velkommen!