Hopp til hovedinnhold

Velkommen til Kafé Ask og Embla

Kafé Ask og Embla på Arkeologisk museum og Jernaldergården serverer god mat, laget fra bunn i vårt kjøkken. Benytt kafeen når du besøker utstillingene, eller ta turen innom for en god lunsj. Du kan også gå på kafé hos oss uten å kjøpe inngangsbillett.

Publisert: Endret:

Det skjer mye kjekt i Stavanger:

Av og til er det ingenting som frister mer enn en deilig suppe! Foto: Annette G. Øvrelid, Arkeologisk museum, UiS.

Spis Ute Ugå på Kafé Ask og Embla!

Uke 36 er Kafé Ask og Embla på Arkeologisk museum med på Spis Ute Ugå i Stavanger. Matfestivalen hvor restauranter og spisesteder i byen gir deg et skikkelig "matkupp" fra kr.100,-/kr.125,-/kr.150,-

I Kafé Ask og Embla viser vi vår kjærlighet til byen ved å servere en gammel klassiker på vår måte: Du får nemlig en kremet røkt rekesuppe med fisk, reker og sprø grønnsaker. Suppen serveres også med vårt gode hjemmelagede surdeigsbrød ved siden av. Allergener: soya, fisk, skalldyr, melk, sesam, selleri. Brød inneholder gluten. Kan fås glutenfritt. Kr. 100,- For deg som ønsker et vegetar-alternativ har vi også en kokoskremet grønn linsesuppe med linser og sprø grønnsaker. Her får du også vårt gode hjemmebakte surdeigsbrød ved siden av hvis du ønsker det. Allergener: soya, sesam, selleri. Brød inneholder gluten. Kan fås glutenfritt. Kr. 100,-

Liker du det søte så har vi også dessert som en del av det vanlige utvalget:

Assorterte kaker: Kr. 35,- (Inneholder hvete, egg, melk) Glutenfri kake: Kr. 35,- (Inneholder egg, melk) Lapper: Kr. 25,- (Inneholder egg, melk, hvete) Sjokoladetrøffel: Kr. 35 (Inneholder melk, hasselnøtt)

Velkommen til Kafé Ask og Embla

Åpningstider: Mandag kl. 11 – 15 Tirsdag kl. 11 – 19 Onsdag – lørdag kl. 11 - 15 Søndag kl. 11 – 16

En god lunsj forlenger smilet!

Lunsj på Arkeologisk museum

På Arkeologisk museum og Jernaldergården finner du Kafé Ask og Embla. Vi selger smørbrød, gode kaker, lapper og har også vår egen surdeigspizza på menyen.

Kafé Ask og Embla er et naturlig knutepunkt for å sitte ned og oppsummere de gode opplevelsene under besøket i museet eller langhusene på Jernaldergården. Eller ønsker du bare å komme inn for et måltid – du er velkommen! Det er et perfekt sted for familier og vennetreff. Hvorfor ikke bare møtes til lunsj en dag og gjøre Kafé Ask og Embla til din nye stamkafé? På Arkeologisk museum på Våland kan du gjerne bare sitte og beundre museumshagen over en kopp kaffe og et kakestykke.  

Kafeen er åpen i museets åpningstid, og kan leies til arrangement.

Veldig hyggelig museum. Maten i kafeen overgikk alle forventninger!

Museumsgjest

Smakfull meny

På menyen har vi smakfull mat laget på museet. Alt laget av vår dyktige kjøkkensjef og hans team, og de vi serverer har høy kvalitet og historisk forankring.    

Best er gildet, gjeng du ut att heil i sinn og sans

Håvamål

Kafé på Jernaldergården

Det er åpen kafé i besøkssenteret i Jernaldergårdens åpningstider. Her er det salg av påsmurte smørbrød, bakst og drikke. Vi selger også sodd, og har glutenfrie smørbrød og kaker. Is har vi også til de varme sommerdagene.

Kafeen følger museets åpningstider, men kan også leies til selskaper og konferanser.

Vi har flere valg av festmeny, og Jernaldergården lager en historisk og unik ramme rundt alle typer arrangement.

Surdeigspizza

Vi serverer fantastisk god surdeigspizza med inspirasjon fra vikingtiden.

Vikingpizza på Arkeologisk museum
Smak vår gode surdeigspizza!

Flate brød stekt på steinheller kjenner vi til gjennom alle tider, og i nesten alle kulturer. Brødene har blitt spist sammen med kjøtt, fisk, ost og annet.

Pizzaen vår serveres med hvit pizzasaus, syltet rødløk, syltet sopp, tyttebær og spekeskinke, norwegia- og cheddarost, toppet med ruccolasalat, ruccolapesto og aioli til kr.195,-

Unn deg noe riktig godt til lunsj! Kom og smak Kafé Ask og Embla sin egen surdeigspizza en dag du er på Arkeologisk museum. Det er også verd en egen tur kun for en lørdagslunsj!

Det skjer

Kulturminner i konflikt

Ons. 22.09.2021

16:30-18:00

Arkeologisk museum

Utstillingsåpning: Krigersmed og husfrue

Ons. 22.09.2021

16:30-17:00

Arkeologisk museum

Barneuniversitetet: Handelskrig og piratangrep i middelalderen

Tir. 28.09.2021

09:00-11:00

Arkeologisk museum

Lær om krigeren på Arkeologisk museum

Lør. 02.10.2021

11:00-15:00

Arkeologisk museum

Tirsdagsforedrag: Gull, glass og bronse. Ny utstilling på museet!

Tir. 05.10.2021

18:30-18:30

Arkeologisk museum

Museumsnatt 2021

Fre. 29.10.2021

18:00-22:00

Arkeologisk museum