Hopp til hovedinnhold

Diskusjonsmøte: Klimaomstilling i oljelandet

Tirsdag 15. juni 2021 kl. 19:00-21:00,
Sølvberget,
Møteplassen.

Klimaomstillingsutvalget anbefaler færre letelisenser, omstillingsavgift for oljenæringen og et mindre gunstig oljeskatteregime. Hør utvalgsleder Kristin Halvorsen og representanter fra Universitetet i Stavanger og delta i diskusjonen på dette åpne møtet.

Publisert: Endret:

Klimaomstillingsutvalget kom i høst med sin rapport «Raskere klimaomstilling. Redusert risiko. Ny politikk for Norge i en verden som når Parismålene». Kristin Halvorsen, direktør for CICERO Senter for klimaforskning, var en av utvalgslederne. 

På dette åpne diskusjonsmøtet på Møteplassen på Sølvberget bibliotek innleder Halvorsen om Klimaomstillingsutvalgets anbefalinger. I samtalepanelet i etterkant møter du økonom og rektor ved UiS Klaus Mohn og hans kolleger innovasjonsforsker Kristiane Marie Fjær Lindland og statsviter Oluf Langhelle – som alle tre har engasjert seg i klima- og omstillingsdebatten. Vi setter av god tid til samtale med og spørsmål fra publikum. 

Arrangementet er et samarbeid mellom Universitetet i Stavanger og Norsk klimastiftelse og Sølvberget bibliotek og kulturhus. Møteleder er Kirsten Øystese, prosjektleder i Norsk klimastiftelse.

Meld deg på! Påmelding er nødvendig for at vi skal kunne ivareta smittevernet. Hjertelig velkommen!

Dette arrangementet er en del av prosjektet 2°C (Tograder), som er et klimaformidlingsprosjekt under Norsk klimastiftelse hvor formålet er å nå bredt ut med oppdatert og troverdig kunnskap om klimaendringer og klimaløsninger. Universitetet i Stavanger er en av hovedsamarbeidspartnerne i klimaformidlingsprosjektet 2°C (Tograder).