Hopp til hovedinnhold

Forskningspub

Onsdag 15. juni 2022 kl. 18:30-21:00,
Arkeologisk museum,
Peder Klows gate 30A.

15. juni blir det ny Forskningspub i Kafé Ask og Embla på Arkeologisk museum!

Publisert: Endret:

Temaet paneldeltakerne skal bryne seg på denne gangen er "Rikssamlingen og kvinnene"!

Vikingkvinne
(Illustrasjonsbilde)

15. juni inviterer Arkeologisk museum til forskingspub med tema «Rikssamlingen og kvinnene». Vi ønsker velkommen til spenstige samtaler som setter kvinnene i sentrum, og utvider dermed hovedfokuset til Rikssamlingsjubileet, der er mye av søkelyset er på slaget i Hafrsfjord og statsbygging. Det er mulig å kjøpe seg mat i Kafé Ask og Embla. Alle rettigheter.

I panelet sitter førsteamanuensis ved Arkeologisk Museum, UiS, og Kulturhistorisk museum, UiO, Zanette Glørstad. Hun er ekspert på vikingtiden i Skandinavia. Interessene hennes inkluderer fortellinger om vikingtiden og hvordan disse blir brukt i nåtiden. 

Den andre paneldeltakeren er forsker og arkeolog ved Arkeologisk Museum, Hilde Fyllingen. Hilde har vært med på utgravingene i Domkirken og interesserer seg for da Stavanger ble by - med utgangspunkt i Stavanger Domkirke. Hun har god kunnskap om Rikssamlingen og generell god oversikt over den rike arkeologien i Rogaland. 

Bjørn Bandlien er den tredje paneldeltakeren. Han kommer fra Universitetet i Sørøst-Norge Handelshøyskolen, hvor han er professor på Institutt for økonomi, historie og samfunnsvitenskap. Han har forsket på vikingtid og kjønnshistorie. 

Samtalen ledes av Guttorm Andreasen, som også spiller litt passe taffelmusikk før og etter samtalen. 

Kafé Ask og Embla holder åpent, med alle rettigheter. 

Dørene åpner klokken 17.30 og baren holder åpen til klokken 21. Gratis inngang!

Velkommen!