Hopp til hovedinnhold

Litterære trekkfugler

Torsdag 28. oktober 2021 kl. 13:00-14:00,
Universitetsbiblioteket.

Forleggerne Eirik Bø fra Stavanger-forlaget Pelikanen og Sebastian Guggolz fra Guggolz Verlag i Berlin snakker om kulturtutvekslingens gleder og sorger i våre dager. Velkommen til høstens tredje Steffens-salong.

Publisert: Endret:

Eirik Bø har sørget for at de nyeste delene av nobelprisvinner Peter Handkes forfatterskap er tilgjengelige for et norsk publikum. Også andre viktige tyske forfatterskap som Christian Krachts og Judith Hermanns fins nesten fullstendig i Pelikanen forlags katalog.

Mens Bø dermed er opptatt av det nyeste, er Sebastian Guggolz interessert i å løfte frem eldre forfatterskap fra Nord- og Øst-Europa som holder på å bli glemt. Ved hjelp av nye oversettelser, instruktive etterord og gedigen bokbinder håndverk lyktes han for eksempel å skape en ny Tarjei Vesaas-bølge i Tyskland.

På Universitetsbiblioteket snakker disse to på engelsk med UiS-professor Benedikt Jager om oversetternes betydning, om oppdageleseslysten, om drivkraften bak prosjektene og mye mer.

Du kan også se vandreutstillingen "Fulger i lyrikken", på utlån fra Olav H. Hauge-senteret.

I tillegg byr vi på en eksklusiv og akustisk mini-konsert med Thomas Dybdahl.

Arrangementet er gratis, men krever påmelding. Finn billetter her.

En Steffens-salong er en arena for kunst og kunnskap. UiS vil i samarbeid med Stavanger kommune arrangere en serie slike salonger fram mot 250-årsjubileet for den stavangerfødte filosofen og professoren Henrik Steffens i 2023.