Mangfold gir energi

Onsdag 27. september 2023 kl. 16:00-18:00,
VID vitenskapelige høgskole, Misjonsmarka 12.

Velkommen til presentasjon og samtale om boka «Hjertet i to – seks måneder med Karpe» og forskningsprosjektet TransCit

Publisert Sist oppdatert

Gruppebilde av tre menn
Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles

Yohan Shanmugaratnam er journalist og forfatter. I fjor kom han med boka Hjertet i to seks måneder med Karpe. Shanmugaratnam har fulgt Chirag, Magdi og resten Karpe-teamet i de siste seks månedene før deres ti konserter i Spektrum, og gir et innblikk i livet og arbeidet til de to rapperne. 27. september presenterer han boka på VID.

Forfatterens første bok Vi puster fortsatt tematiserer rasisme og røtter, og ble kåret av Aftenposten til en av årets beste bøker i 2020. Han vant også Bokhandelens sakprosapris 2021. I forlengelse av Shanmugaratnams presentasjon skal Ellen Vea Rosnes fortelle om prosjektet TransCit. Forskningsprosjektet har fokus på hvordan historieundervisningen i ulike tidsepoker har forholdt seg til ulike lojaliteter, og hvordan historieundervisningen i dag kan ta hensyn til elevenes vekslende lojaliteter. Programmet avsluttes med en panelsamtale.

Program

  • 16.00-16.05: Introduksjon
  • 16.05-16.35: Presentasjon av Hjertet i to seks måneder med Karpe v. Yohan Shanmugaratnam
  • 16.35-16.45: Presentasjon av VID/NFR-prosjektet Translojaliteter i utdanning for medborgerskap (TransCit) v. Ellen Vea Rosnes
  • 16.45-17.00: Pause
  • 17.15-18.00: Paneldebatt med forfatter Yohan Shanmugaratnam, ph.d.-stipendiat i TransCit Marie Sophie Lafleur-Yallappa og tidligere VID-student Saima Naheed. Spørsmål fra salen.

Programmet ledes av Prodekan for forskning Ellen Vea Rosnes.

Alt om Forskningsdagene