Familieaktiviteter, smaksprøver og opplevelser!
Store og små inviteres til å oppleve matmangfoldet på Ullandhaug denne siste søndagen i september. Lær om spennende vekster og om økologisk dyrking, test smaks- og luktesansen, kjøp lokal mat og nyt utsikten.
De som er med i år er Jernaldergården, Ullandhaug økologiske gård, Stavanger botaniske hage, Ullandhaugtårnet v/Sørmarkas venner og Ydalir Hotel.
Program:
Stavanger botaniske hage

Lurer du på hvilke planter som er spiselige og hvilke du ikke bør ha til middag? Dette og mye annet kan du finne ut i Stavanger botaniske hage. Du kan også prøve deg på rebusløype, få en smaksprøve eller ta en pause i Hagevennenes pop-up kafé.
Hele dagen: Rebusløype i hagen for hele familien. Møt en botaniker. Hagens Venner selger vafler, kaffe og saft. Det blir også smaksprøver.
www.stavanger.kommune.no/botaniskhage

Jernaldergården
Kl. 13.00. Smaksprøver på lam i kokegrop. Husk å hold avstand i køen!
Hele dagen:
Gratis inngang for alle!
Lærerik sporløype og bildebingo for de minste, med premier.
Tegnekonkurranse i verkstedet og i kafeen. Fargelegg, eller tegn en tegning med jernaldertema, og bli med i trekningen av gratisbilletter til Escape room på Jernaldergården for fem personer.
Prøv deg som kriger med gummisverd.
Ullandhaugtårnet v/ Sørmarkas venner
Åpen kafè og quiz-løype ved Tårnet.
Ullandhaug økologiske gård
Åpen gård, kafé og quiz
Ydalir hotel
Hele dagen: Skyt med pil og bue i bakhagen, kjøp god lunsj, med en miljøtanke bak rettene. Gratis kaffe og te!
Ydalir Hotel er et enestående hotellkonsept i Skandinavia og vårt overskudd går til Universitetet i Stavanger. Hotellet har tatt til seg den norrøne tilhørigheten som Ullandhaug har gjennom hotellets bruk av materiale og merkevare. Besøk oss gjerne som et naturlig stoppested i Matløypa for å skyte med pil og bue og bestille en etterlengtet matbit.
Les mer om Forskningsdagene-programmet 2021.
