Matløypa på Ullandhaug

Søndag 26. september 2021 kl. 12:00-15:00,
Ullandhaug.

Familieaktiviteter, smaksprøver og opplevelser!

Published Endret

Store og små inviteres til å oppleve matmangfoldet på Ullandhaug denne siste søndagen i september. Lær om spennende vekster og om økologisk dyrking, test smaks- og luktesansen, kjøp lokal mat og nyt utsikten.
De som er med i år er Jernaldergården, Ullandhaug økologiske gård, Stavanger botaniske hage, Ullandhaugtårnet v/Sørmarkas venner og Ydalir Hotel.

Program:

Stavanger botaniske hage

Lurer du på hvilke planter som er spiselige og hvilke du ikke bør ha til middag? Dette og mye annet kan du finne ut i Stavanger botaniske hage. Du kan også prøve deg på rebusløype, få en smaksprøve eller ta en pause i Hagevennenes pop-up kafé.

Hele dagen: Rebusløype i hagen for hele familien. Møt en botaniker. Hagens Venner selger vafler, kaffe og saft. Det blir også smaksprøver.

www.stavanger.kommune.no/botaniskhage

Jernaldergården

Kl. 13.00. Smaksprøver på lam i kokegrop. Husk å hold avstand i køen!

Hele dagen:
Gratis inngang for alle!
Lærerik sporløype og bildebingo for de minste, med premier.
Tegnekonkurranse i verkstedet og i kafeen. Fargelegg, eller tegn en tegning med jernaldertema, og bli med i trekningen av gratisbilletter til Escape room på Jernaldergården for fem personer.
Prøv deg som kriger med gummisverd.

Ullandhaugtårnet v/ Sørmarkas venner

Åpen kafè og quiz-løype ved Tårnet.

Ullandhaug økologiske gård

Åpen gård, kafé og quiz

Ydalir hotel

Hele dagen: Skyt med pil og bue i bakhagen, kjøp god lunsj, med en miljøtanke bak rettene. Gratis kaffe og te!

Ydalir Hotel er et enestående hotellkonsept i Skandinavia og vårt overskudd går til Universitetet i Stavanger. Hotellet har tatt til seg den norrøne tilhørigheten som Ullandhaug har gjennom hotellets bruk av materiale og merkevare. Besøk oss gjerne som et naturlig stoppested i Matløypa for å skyte med pil og bue og bestille en etterlengtet matbit.

Les mer om Forskningsdagene-programmet 2021.