Migrasjon – drømmen om fred?

Tirsdag 28. september 2021 kl. 19:00-21:00,
Folken.

VID vitenskapelig høgskole inviterer til faglig og kulturelt påfyll på Folken under Forskningsdagene 2021.

Published Endret

Arrangementet er gratis, men krever påmelding her.

Program for kvelden:

Populærvitenskapelig foredrag ved førsteamanuensis Ingrid Løland: Syria-krigens etterspill: migrasjons- og eksilerfaringer blant syriske flyktninger i Norge. Ingrid Løland er nylig kreert doktor med avhanglingen Narrative Battles and Bridges: Religion, Identity and Conflict in Syrian Refugee Trajectories.

Responser og panelsamtale rundt temaet grunner til migrasjon, ved Meltem Yilmaz Sener, seniorforsker ved Senter for Interkulturell kommunikasjon. Sener forsket mye på migrasjon og retur-migrasjon.

Tedros Abraham Tsegay, VID alumn og miljøveileder i flytkningeenheten, avdeling for introduksjon og bosetting, Sandnes kommune. Tsegay har en Master i globale studier og skrev om «population drain» med eksempel fra Eritreiske flyktninger i Norge.

Aline Kamudege, stifter og daglig leder av organisasjonen Open Hands for You - en frivillig organisasjon som ønsker å bidra til en enklere og litt bedre hverdag for flyktninger i Norge. Aline har selv vært flyktning og kom til Norge i 2007. Hun har erfart verdien av å lære seg norsk språk og kultur og ønsker å videreføre dette i Open Hands For You.

Kvelden ledes av dekan Tomas Sundnes Drønen og bindes sammen musikalsk av Khaled Habeeb, Syrisk oud-musiker, og Tuva Færder, stev og hardingfele.

Les mer om årets Forskningsdagene-program 2021.