Online diskusjonsmøte: Solenergirevolusjonen og oljelandet

Torsdag 27. mai 2021 kl. 19:00-21:00,
Sølvberget, Stavanger,
Møteplassen.

UiS, Sølvberget og Norsk klimastiftelse inviterer til åpent kveldsmøte med tema solenergi som klimaløsning og næringsmulighet.

Publisert: Endret:

Klikk på bildet for å følge streamingen kl. 19:

Utrulling av solenergi – i raskt tempo – er helt avgjørende om verden skal nå klimamålene. Norge må de neste årene produsere mer fornybar energi enn før. Kan solenergi være en mulighet? Hvordan ligger vi an med bygningsintegrerte løsninger? Kan og bør det offentlige stille krav om å ta i bruk solenergi i nye og eksisterende bygg? Og: Solenergi skaper mange nye jobber globalt, hvordan kan norske selskaper sikre seg andeler av et internasjonalt sterkt voksende marked? Er solenergi en mulighet for leverandørindustrien? Det er tema for dette åpne kveldsarrangementet på Sølvberget i Stavanger torsdag 27/5 kl. 19–21. Arrangementet er et samarbeid mellom Universitetet i Stavanger og Norsk klimastiftelse og Sølvberget bibliotek og kulturhus. Møteleder er Kirsten Øystese, prosjektleder i Norsk klimastiftelse.

Program:

• Velkommen v/ møteleder Kirsten Øystese, prosjektleder i Norsk klimastiftelse.
  • Bygningsintegrerte solceller – et økonomisk konkurransedyktig klimatiltak. Innlegg ved Harald Nils Røstvik, professor, Institutt for sikkerhet, økonomi og planlegging (ISØP) ved UiS og Hassan Gholami, PhD researcher ved UiS.
  • Hvilken rolle kan solenergien ta i energiomstillingen? Er flytende solenergi en ny mulighet for leverandørindustrien? Hva skjer når det gjelder solenergi i Rogalands- og Vestlandsregionen? Innlegg ved Håkon Person, rådgiver, solenergi og smart grid i Multiconsult Stavanger.
  • Veikart for den norske solkraftbransjen mot 2030: Hvordan kan norsk leverandørindustri sikre seg andeler av et internasjonalt sterkt voksende marked? Hvordan kan myndighetene bidra? v/ Ellinor Meling, prosjektleder for Solenergiklyngen.
  • Samtalepanel med innlederne – spørsmål fra og samtale med publikum.

Meld deg på arrangementet. Påmelding er nødvendig for at vi skal kunne ivareta smittevernet. Hjertelig velkommen!

Dette arrangementet er en del av prosjektet 2°C (Tograder), som er et klimaformidlingsprosjekt under Norsk klimastiftelse hvor formålet er å nå bredt ut med oppdatert og troverdig kunnskap om klimaendringer og klimaløsninger. Universitetet i Stavanger er en av hovedsamarbeidspartnerne i klimaformidlingsprosjektet 2°C (Tograder).