Hopp til hovedinnhold

Sommeråpent på Jernaldergården

Mandag 21. juni kl. 11:00 - Søndag 15. august kl. 16:00,
Jernaldergården.

Velkommen

Publisert: Endret:

Verter på Jernaldergården
Velkommen til Jernaldergården. Foto: We Are Live AS

Ta med familien på en spennende reise tilbake til jernalderen. Møt noen av de som bodde og arbeidet på gården, og hør om livet som det var her for 1500 år siden! Kanskje kan du bli spådd i runer av en volve, eller se på veversken som lager vakkert tøy. Husfrua eller husbonden er selvfølgelig også til stede, og tar godt vare på gjestene som besøker gården.

Kjøp billetter her

Og på tunet har vi rigget klart til sverdkamp! La barna prøve seg i kamp, kanskje til og med barn mot voksen. Men følg kampreglene som står ved arenaen, og husk smittevernet.

Utforsk langhusene med vår bildebingo, og prøv deg på aktivitetsløypa sammen med barna.

Og vil du se ekte krigere, anbefaler vi deg å besøke oss søndager i juli. Da kan du se hvordan man trente seg til kamp i jernalderen. Krigerne fra Rygene blankvåpenforening holder leir på Jernaldergården, og her kan man både se skikkelig sverdkamp og lære om jernalderens kampteknikker.

Rekonstruert gårdsanlegg

Jernaldergården på Ullandhaug er et rekonstruert gårdsanlegg fra folkevandringstiden, ca 350 – 550 e.Kr. Gården ligger på toppen av Ullandhaug, ca. 3 km fra Stavanger sentrum, med praktfullt utsyn over Nord-Jæren og Hafrsfjord. Som det eneste i sitt slag i Norge, er gården gjenreist på restene etter en bondegård fra folkevandringstiden.

Langhusene er innredet med utstyr og husgeråd, og det brenner levende ild på de opprinnelige ildstedene.

Kafe Ask og Embla

Både på Jernaldergården og på Arkeologisk museum er Kafé Ask og Embla åpen i hele åpningstiden.Begge kafeene har god plass og serverer påsmurte sandwicher, lapper, kaker og god drikke. Du kan nyte maten inne eller ute.