Avdeling for jazz, dans, PPU og musikkproduksjon

Avdeling for jazz, dans, PPU og musikkproduksjon ved Fakultet for utøvande kunstfag, Universitetet i Stavanger, held til på sentrumsnære campus Bjergsted i hjartet av Bjergsted kulturpark.

Publisert: Endret:
Studentar

135

Tilsette

31

Stipendiatar

3

Bachelor i dans førebur deg til eit profesjonelt yrkesliv som utøvande og skapande dansekunstnar.
Studentene får opptre sammen med nasjonale og internasjonale artister. Bjergsted jazzensemble hadde konsert sammen med Valkyrien Allstars på MaiJazz 2019.

Avdeling for jazz, dans, ppu og musikkproduksjon ved Fakultet for utøvande kunstfag held til på sentrumsnære campus Bjergsted i hjarta av Bjergsted kulturpark. Tilsette og studentar er aktive som musikarar og dansere i Stavangers yrande kulturliv. Bjergsted kulturpark består av ein rekke kulturinstitusjoner som har et tett samarbeide med fakultetet generelt og jazz- og danseutdanningen spesielt. I Bjergsted finnes alt frå kulturskole, MDD-linjen ved Stavanger katedralskole til Stavanger konserthus hvor Stavanger symfoniorkester holder hus. Stavanger Jazzforum og Mai Jazz er jazzutdanningens viktigste samarbeidspartnere. I østre bydel ligger Tou Scene og IMIR/RIMI som bidrar inn i et kreativt studiemiljø for våre dansestudentar.

Avdelinga har studier på alle nivå innen utøvende musikk med jazz som studieretning. I tillegg tilbyr vi Bachelor i dans, PPU i skapende og utøvende kunstfag og Musikkproduksjon og opptaksteknikk. Frå hausten 2020 tilbyr vi også Digitale jazzstudier - DigJazz.

Telefon: + 47 51 83 40 00
E-post: bjergsted@uis.no

Bjergsted 1
4007 STAVANGER

Åpningstider i ekspedisjonen
Måndag, onsdag og fredag:
10:00-11:30 og 12:00-14:00.
Stengt i lunsjen: kl. 11.30–12.00.
Tysdag og torsdag: stengt.

Universitetet i Stavanger
Fakultet for utøvende kunstfag
4036 Stavanger

Finn fram (Mazemap)

Fagmiljø og tilsette ved Avdeling for jazz, dans, PPU og musikkproduksjon

51834024
Avdeling for jazz, dans, PPU og musikkproduksjon
Avdelingsleder
Studier

Avhengig av kor langt den enkelte studenten har nådd i studieforløpet sitt så vektlegg me på UiS at du skal utvikla den personlege musikalske stemma di. På årsstudium og bachelor blir fundamentet lagt for ei livslang utvikling innanfor utøvande musikk. På vidareutdanning, master og Postgraduate Diploma vil det i stigande grad vera fokus på å utvikla spesialisert kunnskap retta inn mot ein fleksibel arbeidsmarknad. Det er òg mogleg å ta PhD i utøvande musikk. I tillegg tilbys digitale studier, Bachelor i dans, PPU for utøvende og skapende kunstfag samt Musikkproduksjon og opptaksteknikk.

Studier

ved Fakultet for utøvande kunstfag