Interesse for idrett og fysisk aktivitet

Camilla Ringhagen er særlig glad for den varierte hverdagen, den praktiske læringen og turene med andre studenter på bachelorstudiet i idrettsvitenskap.

Published Endret

Student Camilla Ringhagen er ute en vinterdag i solnedgang. Det er kaldt, det blåser og hun har trukket den svarte boblejakken godt opp i ansiktet og trukket hetta over hodet.
Camilla Ringhagen er glad i være ute på tur. (Foto: privat)

Hva er det som gjorde at du ville studere idrettsvitenskap? 

‒ Det var min interesse for idrett og fysisk aktivitet. Dette var egentlig ikke min opprinnelige plan, men er veldig glad for at det var sånn det ble!

Les mer om idrettsvitenskap (bachelor)

Hvordan er studiehverdagen din?

‒Hverdagene er varierte, både med tanke på innhold og arbeidsmengde. I perioder kan det være mye å gjøre, men det er absolutt overkommelig. Jeg har to deltidsjobber, en på SiS Sportssenter og en på omsorgsbolig. Idrettslinjen har akkurat opprettet en linjeforening (VIH) som var et supert initiativ av nåværende elever. Dette er blant annet for å samle studenter med interessen om å delta i et sosialt miljø og få et bredere bekjentskap innenfor studiet.


Har du noen råd til andre som kanskje vurderer å studere idrettsfag?

‒ Kanskje ikke et råd, men mer en oppfordring: Det er et lærerikt og sosialt studium som kan kombineres med flere utdanningsløp. Sjekk gjerne på forhånd hvilken retning du ønsker å ta, slik at du eventuelt kan spesialisere deg på bestemte områder som dette studiet gir muligheten til.