-Jeg tar en bachelor i det som alltid har vært favorittfaget mitt

Engelskstudent Ghada er oppvokst med å snakke både norsk og arabisk. Men det er engelske språket hun er mest komfortabel med. Denne våren fullfører hun sin bachelorgrad i engelsk.

Publisert Sist oppdatert
Kvinne med langt mørkt hår i boblejakke, ser rett på og smiler til fotograf

Hei, hvem er du?

Ghada Abukhater, 22 år, født i Palestina og oppvokst i Sandefjord. Jeg tar bachelor i engelsk språk og litteratur ved Universitetet i Stavanger, og er inne i femte semester nå!

Hva er det som gjorde at du søkte dette studiet?  

Jeg har alltid hatt en stor interesse innenfor engelsk litteratur, og engelsk har alltid vært mitt favorittfag på skolen. Det er noe jeg aldri blir lei av å lære om, og det er akkurat derfor jeg søkte på det. Jeg synes det er ekstremt viktig at man ikke kun har motivasjon for å holde på med det studiet man velger, men at man har en genuin interesse om å alltid grave litt til.  

Jeg er også oppvokst med to andre språk, norsk og arabisk. Engelsk har alltid vært det språket som jeg følte meg mest komfortabel med, spesielt siden jeg vokste opp med å lese engelske bøker på fritiden. Dette har gjort meg bedre i engelsk enn det jeg er i norsk og arabisk.  

Hva er kjekkest med studiene? Hvorfor? 

Det kjekkeste med studiet er at vi leser mye av de engelske klassikerne, og at noen av professorene vi har hatt har like stor interesse for den engelske litteraturen og språket som vi har. Vi har både hatt engelsk og amerikansk litteratur, så det alltid litterære verk som faller i smak for alle og enhver.  

Hvordan er studiehverdagen din?

Min studiehverdag er nokså hektisk, men det er noe jeg selv velger. Jeg liker å ha en travel hverdag, og har en deltidsjobb på en klesbutikk ved siden av studiet. Jeg studerer litt hver dag slik at jeg har tid til å jobbe. Det er mye lesing uansett hvilke valgfag du tar andreåret. Jeg har selv valgt å ha historie, noe som også betyr at mye av studietiden min går til å lese meg opp på faget. Jeg er veldig glad i å lese så jeg har generelt sett ingenting imot dette.

Det er fremdeles nok av tid til å ha fritid ved siden av, jeg har selv vært fadder, noe som har gitt meg en fin gruppe med venner på studiet mitt som jeg stortrives med og tilbringer tid sammen med utenfor studiet også.  

Hva vil du gjøre etter studiene? 

Min plan har alltid vært å ta en Master i Creative Writing, noe som betyr at jeg mest sannsynlig må ta fortsettelsen på graden min i utlandet. Mitt mål er å en dag bli forfatter, samt engelsklærer. Dette er noe jeg brenner for, så jeg er ekstremt heldig for å ha funnet et studium som er gøy og spennende å holde på med.  

Hvilken del av studiene tror du at du kommer til å ha mest nytte av i arbeidslivet?

Jeg tror at dette semesteret kommer til å være mest læringsrikt da jeg har søkt utveksling med Erasmus+! Planen min har alltid vært å dra på utveksling, for jeg er veldig glad i å reise nye steder og å utforske nye kulturer. Jeg tror at det å dra på utveksling kommer til å hjelpe meg mye med engelsk-kunnskapene mine, og at det kanskje gir meg en ny utfordring som kan gjøre meg enda mer forberedt til å komme meg ut i det kreative arbeidslivet.  

Har du noen råd til andre som kanskje vurderer å søke denne utdanningen? 

Ja! Dette studiet er noe jeg stortrives med, og hvis det er sånn at du vurderer å søke så anbefaler jeg det på det sterkeste! Dette studiet har gitt meg muligheten til å utvikle studieteknikken min, noe som gir meg enda mer motivasjon til å studere siden jeg får gode resultater ut av det. Vær forberedt på å bruke litt tid på lesing, men vær klar til å hoppe ut i det sosiale spektrumet også. Det er godt å ha mennesker rundt seg som går igjennom det samme studieforløpet som du går, og det gjør hverdagen din enklere da du kan snu deg til folk du har på samme studie.

Dette studiet blir ofte sett på som et enkelt studie, og jeg har mange venner som har startet fordi de tror det kommer til å være et «gratis friår». Engelsk Språk og Litteratur er ikke det vanskeligste du finner, men det er vanskeligere enn de fleste tror, og du må sette inn arbeidstimer for å klare å få resultater du selv er fornøyd med. Ellers er det ekstremt gøy å holde på med, og det er interessant å høre forskjellige perspektiv og analyser hver dag!