Vil bidra med ny viten i historiefaget

Daman er 28 år gammel, halvveis i en bachelorgrad i historie ved Universitetet i Stavanger og har lyst til å bidra med ny viten.

Publisert Sist oppdatert

Portrett av ung mann med rød genser og mørkt hår og bart
Daman Bal tar bachelor i historie (foto: privat)

- Jeg begynte å studere historie rett og slett fordi jeg er veldig glad i historie! Har ikke angret så langt!  Det forteller Daman Bal, fra Bryne utenfor Stavanger.
Etter studiet vil han gå videre med en master i historiedidaktikk.

- Målet etter hvert å etter å undervise i fagene jeg lærer nå, og så har jeg en drøm om å kunne jobbe med å bidra til ny viten innenfor faget. Å få muligheten til det tar jeg ikke for gitt, men det virker for meg som et greit ambisiøst mål å ha, sier 28-åringen.

Hva er kjekkest med studiene, Daman?

– Det kjekkeste er nok effektive seminarer, og arbeidstimer med kollokviegrupper. Der får man både et solid faglig tilskudd gjennom en utrolig effektiv læring, og man er sosial attpåtil. Disse blir enda mer givende når vi nå igjen skal ha dem på campus og ikke over Zoom! Jeg ser for meg at seminarene og de faglige samtalene i forelesninger som har med tekstkritikk og nærlesing å gjøre vil komme veldig godt med uansett hva jeg ender med å gjøre!

Les mer: Historie bachelor

Han prøver å studere litt hver dag, men gir seg selv fri på søndagene.

– Per nå jobber jeg ikke ved siden av, ei heller er jeg aktiv i noen forening. Det har vært litt for mye usikkerhet knyttet til campusaktivitet for min del så langt, på grunn av pandemien. Planen er dog å skaffe meg jobb i løpet av studietiden, helst knyttet til en mulig fremtidig arbeidsplass etter studiene!

Har du noen råd til andre som kanskje vurderer å søke denne utdanningen?

– Ja altså, det er veldig mye gøy for deg her om du interesserer deg for historie, språk og religion, men vær forberedt på å arbeide mye med tekst. Liker du ikke lesing og skriving så kan det bli et litt tungt studium. Og du? Det er ikke noe galt med å starte studiene sine litt sent, slik jeg gjorde, om noen sitter på gjerdet av den grunn! avslutter Daman Bal.